Nagyvenyim

2014.12.01. 17:55

Arab küldöttség látogatott Venyimre

Nagyvenyim önkormányzati vezetőinek elhatározott szándéka, hogy ipart telepítsenek a községbe.

Körmendi Erzsébet

Az ipartelepítési, bevételnövelő és munkahelyteremtő törekvésekkel párhuzamosan termékfejlesztési elképzelések is körvonalazódtak a településen. Az utóbbival kapcsolatos tárgyalások révén jutottak el az Arab Busines Clubhoz (ABC), amely nagyjából egy hónapja hozta létre magyarországi képviseletét.

Kuminka József, Hamdan Mohamed Al Murshidi, Vargáné Kaiser Katalin és dr. Galambos Dénes a venyimi találkozón

A klub elnöke Hamdan Mohamed Al Murshidi a fővárosban fogadta a nagyvenyimieket, majd szombati hivatalos programjának részeként útba ejtette a községet, hogy személyes tapasztalatot szerezzen Váradi Gábor az ABC nagykövete, dr. Buzai László ügyvéd kíséretében. Vargáné Kaiser Katalin polgármester és több helyi vezető a községházán fogadta a küldöttséget. A többórás személyes egyeztetés rendkívül jó hangulatban telt, melyen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő és Kuminka József alpolgármester is részt vett.

- Hamdan Mohamed Al Murshidi személyében rendkívül kedves, az európai és a magyar kultúra iránt fogékony embert ismerhettünk meg . Megtisztelő, hogy ilyen érdeklődéssel fordultak felénk, és bízunk abban, hogy ennek a kapcsolatnak folytatása és eredménye lesz Nagyvenyimen - összegezte a találkozót a polgármester.

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!