Nagyvenyim

2013.08.09. 22:00

Szabadi Andrásné két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő

Nagyvenyim - Szabadi Andrásné Iluska óvónő munkáját Nagyvenyimért-díjjal ismerte el a képviselőtestület.

Körmendi Erzsébet

Szabadi Andrásné ízig-vérig óvónő. Azon pedagógusok egyeke, akinek megadatott az életben, hogy olyan legyen a mindennapi munkájat, amit imád, örömmel és teljes odaadással végez. Iluska óvónéni közel negyven évig dolgozott óvónőként a nagyvenyimi Nefelejcs Napköziotthonos Óvodában. Az elmúlt évtizedek alatt sok-sok kisgyermek fejlődött a munkássága nyomán, és lett belőlük ügyes, talpraesett, iskolaérett, tudásra és ismeretszerzésre nyitott kisiskolás tanuló.

A kitüntetett óvodapedagógus munkájára jellemző volt a gyermek nagyfokú tisztelete és szeretete, mindig nagy-nagy türelemmel, valamint megértéssel fordult a kisgyermek felé.

A pedagógusi hivatásra a magas empátiakészsége, közösségépítő tevékenysége, lelkesedése, tudatossága és következetessége tette alkalmassá.

Kollégái szerint Iluska óvonéni munkája során mindig nyitott volt a szakmai újításokra, amelyekhez továbbképzések elvégzésével erősített meg a tudását. A kicsikhez közelálló módszerekkel, játékos és dalos formában ismertette meg a német nyelvet a nagyvenyimi óvodába járó gyerekekkel.

Óvónői munkássága alatt szívügye volt a magyar hagyományok ápolása is, és azok átörökítése a fiatalabb nemzedék számára.

Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő. Közéleti tevékenysége során nemcsak az intézményekre figyelt nagy odaadással, hanem a hozzáforduló és rászoruló emberek érdekeit is igyekezett korrekt módon képviselni, segíteni. A község bajor partnerkapcsolatának kezdeti szakaszában, a kiépítéskor is részt vállalt.

Szabadi Andrásné munkája során mindig kedves, nyitott, segítőkész ember volt, aki a felnőttek és a gyerekekkel egyaránt a jó kapcsolatok fenntartására törekedett.

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!