Nagyvenyim

2014.10.26. 16:35

Településfejlesztési stratégia szükséges Nagyvenyimen

Vargáné Kaiser Katalin polgármesteri programja megvalósításában számít képviselőtársai tapasztalatára, együttműködésére.

Körmendi Erzsébet

Vargáné Kaiser Katalin speciálisnak nevezte a 2014-es esztendőt polgármesteri székfoglalójában. Elmondta: a választásoknak köszönhetően Nagyvenyim nyertes polgármestere mögött kormányzati támogatás áll, valamint a megyei közgyűléstől is támogatási ígéretet kaptak, és a hétéves uniós pályázati ciklus kezdő éve a mostani.

Nagyvenyim színes és tartalmas kulturális életének gazdagítását említette elsőként a polgármesteri programjában. Például: közeleg a halottak napja, amikor megemlékezést szeretnének tartani a temetőben. A tudás megszerezhetőségét biztosító kényelmes iskola, biztonságot nyújtó óvoda fenntartását fontosnak tartja. Az óvoda energetikai fejlesztésére elnyert támogatásból modernizálják az intézmény, a fejlesztést jól elő kell készíteni, hogy a munkák közben is zökkenőmentes legyen a tanév. Az iskolában megnövekedett a gyermeklétszám, a megfelelő feltételek biztosítása feladatot ró majd a testületre. El kell gondolkodni az önálló művelődési ház kialakításának lehetőségén, mert a jól működő klubok, egyesületek, a nagyvenyimiek megérdemelnek egy szép művelődési házat. Fontos lenne a fiatal felnőtt korosztálynak megfelelő szabadidős tevékenységeket biztosítani. Jól működik a faluban az idősgondozás, de még jelzőrendszeres segítőhálózatot is szeretnének kialakítani, a kiváló egészségügyi ellátást pedig otthoni vérvétellel kívánják szélesíteni.

Közbiztonság terén a térfigyelő rendszer bővítésén, környezetvédelem vonatkozásában a zöldhulladék gyűjtésén és közösségi kezelésén gondolkodnak. Vargáné Kaiser Katalin folytatni szeretné az energetikai fejlesztéseket, a belvízelvezető rendszer kiépítését, dolgozik az úszásoktatás bevezetésén, a civil szervezetek működésének kiteljesítésén, a közbeszerzéseknél az önkormányzati érdekérvényesítés hatékonyabbá tételén, a helyi vállalkozások helyzetbe hozásán, valamint munkahelyteremtésért és a munkahelyek megőrzéséért. Szerinte szükséges lenne községi szintű sport koncepcióra, és településfejlesztési stratégiára, amelyek mentén meghatároznák e két területen is a jövő mérföldköveit.

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!