Nagyvenyim

2016.06.02. 19:13

Tető alá került a nagyközség új könyvtára

Nagyvenyim - A közel 45 milliós költségbe kerülő intézményt a tervek szerint a falunapon avatják!

Horváth László

Új fejezetéhez érkezett Nagyvenyim kiemelkedő beruházásának, a községi könyvtár építésének története. Hamarosan az ideiglenes helyről átköltözhet az intézmény. Tizenhét éve várják a nagyvenyimiek, hogy kényelmes és modern kulturális központjuk legyen. A beruházás finisében Vargáné Kaiser Katalin polgármesterrel és Mogyorós Máriával, a Nagyvenyimi Művelődési Ház vezetőjével beszélgettünk a helyszínen.

Mogyorós Mária (b) és Vargáné Kaiser Katalin mutatta meg munkatársunknak az új könyvtárat. Fotó: Horváth László

- Rövidesen befejeződik a beruházás. Néhány kültéri munka van csak hátra, mint például a tereprendezés, a homlokzati burkolat egy részének felhelyezése. A kivitelezés lezárásaként a kulcsátadás lesz még egy sarokpont az építkezésben. A falunapra, augusztus hatodikára szeretnénk időzíteni az ünnepélyes átadást. Addig azonban még a használatbavételi engedély beszerzésének és egyéb, önkormányzatot terhelő kötelezettségnek is eleget kell tenni. A folytatásban pályázatot nyújtottunk be az épülettömb második ütemére, a szociális tömb kialakítására. Jelenleg hiánypótlási szakaszban járunk és nagyon bizakodunk, hogy teljessé tehetjük a beruházást - avatta be lapunkat a hátralévő részletekbe a község polgármestere.

Mogyorós Mária, a Nagyvenyimi Művelődési Ház vezetője is folyamatosan figyelemmel kísérte az építkezést. Információi szerint a falu lakossága már nagyon várja az új kulturális, közösségi pontot. Tizenhét év szűkösködése után modern, tágas, a mai kor igényeinek megfelelő épületben tudják majd kiszolgálni az olvasói igényeket.

A nagyvenyimiek tehát nagy eseményre készülhetnek augusztusban. Egy csatát már megnyertek a kulturális beruházások frontján. Új könyvtáruk már biztosan lesz - várhatóan sokak örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!