Nagyvenyim

2013.11.15. 13:50

Az arany, valamint az ezüst lakodalmasokat köszöntötték Venyimen

Nagyvenyim - Szép hagyománynak tettek eleget a nagyvenyimiek a hétvégén: az önkormányzt vezetői köszöntötték az idén évfordulós házaspárokat.

Teleki György

Az arany és ezüst lakodalmasokat ünnepelték Nagyvenyimen (Fotó: Teleki György)

A Házaspárok Bálja rendezvényt több mint egy évtizeddel ezelőtt honosították meg Nagyvenyimen, Szabóné Lőrincz Ilona akkori kulturális bizottsági elnök, jelenlegi polgármester kezdeményezésére. Azóta minden évben együtt tesznek fogadalmat azok, akik 50, valamint 25 évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget egymásnak.

Idén kevés volt a jubiláló házaspár, ezért nem tartottak nagy közös falusi lakodalmat pontosabban bált , hanem nívós ünnepségen köszöntötték az évfordulósokat. A rendezvény november 9-én volt a polgármesteri hivatal dísztermében. Három házaspár ünnepelte az ötven, egy pedig a huszonöt éves jubileumot, az eseményen természetesen családtagjaik is részt vettek, valamint az erdélyi partnertelepülésről érkezett vendégek is tanúi voltak az örömnek, és nagyon tetszett nekik e szép hagyomány. A házaspárok ünnepén emléklapot és ajándékot kaptak az ünnepeltek.

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!