Nagyvenyim

2014.12.01. 16:00

Történelmi vetélkedő: holtverseny alakult ki a dobogó legfelső fokán

Nagyvenyim - November évek óta fontos hónap a Kossuth Lajos Általános Iskola életében. Számos versenyen bizonyíthatnak a tehetséges, szorgalmas diákok.

Körmendi Erzsébet

A mesemondó verseny után egy héttel, november 21-én máris a legjobb történelmesek mérték össze tudásukat.

Az idei verseny témájául a török hódoltság korát választottuk. A megmérettetésen hat csapat vett részt. Először A koppányi aga testamentuma című regényből láthattunk jól megformált, érdekes jeleneteket, majd következtek az izgalmas, nehéz, de egyben szórakoztató feladatok.

A történelmi totó és a térképes feladat mellett a gyerekeknek alkalmuk volt a szövegértésüket is bizonyítani, valamint busóálarcot is készíthettek. Az utolsó szám, a párviadal előtt is már nagyon szoros küzdelmet vívtak a legjobbak.

Baranyai Kata, Borbás Csaba, Petrányi Bálint és Kolonics Attila (Fotó: Kossuth iskola)

Végül két első helyezettet hirdethetett a zsűri elnöke, Becze Gábor tanár úr. A kulcsi Fekete István Általános Iskola csapata és a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata holtversenyben végzett az élena történelmi versenyben. Harmadik lett a vendéglátó, a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola A-csapata, őket követte a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola B-csapata, az előszállási Árpád Fejedelem Általános Iskola csapatai.

A versenyzőknek, valamint a felkészítő tanáraiknak ezúton is gratulálnak a szervezők, és köszönik a kollégák segítségét!

 

Címkék#Nagyvenyim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!