Nagyvenyim

2015.07.27. 16:27

Új helyre költözik a könyvtár

Nagyvenyim - Tizenhét év után költözik új helyre a település könyvtára, amely eddig a Kossuth Lajos Általános Iskolában várta olvasóit.

Szabó Szabolcs

- Tizenhét évvel ezelőtt kényszerűségből, az akkori ingatlan leromlott állapota miatt költözött a Kossuth Lajos Általános Iskolába Nagyvenyim település könyvtára. Örömteli hír, hogy a sok tanuló miatt az intézménynek minden termére szüksége van, így idegilenesen új helyet kellett keresnünk a bibliotékának - mondta el a Dunaújvárosi Hírlapnak Mogyorósi Mária, a Művelődési Ház vezetője.

Könyvtár költözés. A képen Pásztor Máté, Csanda Franciska, Debreczenyi Kálmánné és Erszászszer Istvánné rendezik az új helyen a könyveket
Fotó: Bajusz György

- Településünk önkormányzata a közelmúltban döntött arról hogy saját és pályázati forrásból új művelődési házat és könyvtárat épít. E beruházás még nem kezdődött el, így idegilenesen az egykori Császár ABC épületének földszinti egységében lesz elérhető a könyvtár. A munkálatok már elkezdődtek. Összesen 17 ezer kötetet kell átszállítani és rendszerezni a szakembereknek, emellett természetesen olvasói tereket is kialakítunk a következő hetekben. A könyvtár szeptembertől már az új helyen várja majd a könyvbarátokat - mondta el Mogyorósi Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!