Nagyvenyim

2015.06.16. 15:55

Útravalók, az élethez - Két település harmincnyolc diákja búcsúzott iskolájától

Végzős nyolcadikosok búcsúztak az iskolától az elmúlt hét végén, szülők, rokonok, nevelők előtt intettek búcsút diákjaink az elmúlt nyolc évnek.

Horváth László

Nagyvenyimen pénteken délután négy órakor hangzott fel a Kossuth Lajos általános iskola ballagó diákjainak dala. Virággal, ajándékkal és az elmaradhatatlan ballagó tarisznyával a nyakukban vonultak a feldíszített tornaterembe. Czimmer Éva osztályfőnök és Batha Józsefné alsós osztályfőnök vezetésével 21 tanuló vett búcsút az általános iskolai tanulmányoktól.

Kiss András, Fazekas Csenge, Molnár Fanni, Németh Petra és Weibel Krisztián kimagasló teljesítményükért vehetett át könyvjutalmat a nagyvenyimi ballagási ünnepségen (Fotó: Horváth László)

Baracson Pukli Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével 17 diák kötötte nyakába a tarisznyát. Útravalóként megannyi emlék, öröm és bánat megélt pillanatait vitték magukkal.

Kohutné Tábori Margit, a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola igazgatója így búcsúztatta a ballagókat: – Nyolc év alatt kinyílt előttetek a világ, kitárult elmétek. Az eltelt idő alatt váltatok kisgyermekből ifjúkká, akik már útra készen állnak új életük helyszíneinek keresésére. A tarisznyában lapuló földdarab örökre emlékeztet benneteket az indulásotokra. A kis pénzérme pedig az anyagi boldogulás jelképeként szolgál. Tudást, szellemi útravalót is szereztetek a nyolc esztendő alatt. Számos közös program, rengeteg élmény teszi felejthetetlenné az általános iskolai időszakot. Mindennap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik, de mindig születik valami új. Az igazán szoros kötelék soha nem szakadnak el – mondta búcsúbeszédében az igazgatónő.

Baracson Magyar Kata végzős tanuló kötötte fel a ballagók szalagját

A baracsi iskola végzősei emlékül könyvet is kaptak, amelyet olvasva sokáig gondolhatnak diákéveik jeles pillanataira...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!