Nap képe

2016.12.28. 19:40

Nincs, és nem is jön jég

Dunaújváros - Nincs és a közeljövőben nem is várható számottevő jégképződés természetes vizeinken.

Pekarek János

Ahogyan a hó nem érkezett meg karácsonyra, úgy a jég sem: a Duna háborítatlanul csobog Újvárosnál, ahogyan az szerdán készült fényképünkön is látszik, és még a szabadstrand vízfelületén sem lehet korcsolyázni. Ott legfeljebb hajnalonta és a partok mentén képződik nagyon vékony jégkéreg.

A dunaújvárosi kikötő szerdán délben, napsütésben. Az előrejelzések szerint enyhe marad az idő

Fotó: Ady Géza

Bizonyára sokan sajnálják, hogy a téli iskolai szünetben nem művelhetik kedvenc év végi sportjaikat, a korcsolyázást, netán a fakutyázást sem a városi vizeken, sem másutt, de azért, valljuk meg, többen örülnek a jég hiányának, mint amennyien nem.

Mert hiszen szép, szép a vaskos jégtáblák látványa, vagy a masszív jégréteg a strandon - de azért mégis csak jobban örülünk annak, ha szabad vízfelületen csillog a napfény. Már csak azért is, mert az értékelhető természetes jéghez tartós és kemény hidegre van szükség. Azt pedig, legyünk őszinték magunkhoz, nagyon szívesen nélkülözzük ilyenkor...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!