Női kézilabda

2011.02.19. 19:48

Fantasztikus hazai győzelem

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság szombati fordulójában a tabellán 6. helyezett Alcoa FKC RightPhone a második helyezett DVSC-Kovex csapatát látta vendégül. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Bajnokok Ligájában is szereplő Debrecen volt, ám a fehérváriak fittyet hánytak a papírformára, s meglepetésszerű győzelmet arattak.

Matók János

A nézők mintha megérezték volna, hogy egy nagyszerű sporteseményben lesz rézük, hiszen nagyon sokan kilátogattak a Köfém Sportcsarnokba. Azt mindenki tudta, hogy a debreceni vendégek a találkozó esélyesei, hiszen még a kispadjukon is válogatottak garmada foglalt helyet. Azt viszont az FKC vezetőedzője, Mihály Attila tudta és érezte, hogy csapata mindenre képes a találkozón. Akár arra, hogy meglepetést okozzon, de akár arra is, hogy nagy vereséget szenvedjen, ha megijed az esélyesebb vendégektől. A találkozó elején ez utóbbinak lehettünk szemtanúi, hiszen a DVSC a 2. percben már 3-0-ra vezetett, s háromgólos előnyét még a 8. percben is tartotta.

 

 

Ám ettől kezdve a hazai csapat - TRIMMEL - AZARI 3, HORVÁTH 2, VASCSUK 12/2, AMORIM 3, TRISCSUK 8/1, VINCZE 2, csere: SZIKORA (kapus), BÍZIK 4, RÁDL - egyfajta önkívület állapotban játszott. Fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd Vascsuk 4. góljával kiegyenlített, 8-8, hogy aztán Vincze találatával 10-9-re már vezessen is. Igaz, Juhász még kiegyenlített (11-11), de a névnapját ünneplő Horváth Bernadett újra vezetéshez jutatta a fehérváriakat, akik attól kezdve már meg is őrizték az előnyüket.

Hol kettő, hol három, hol négy, hol pedig öt góllal is vezettek (19-14), miközben a két játékvezető ténykedése miatt meglehetősen feszült volt a hangulat. Leginkább azért, mert a sporik szerették volna közelebb hozni a vendégcsapatot. Ám igyekezetük nem vezetett eredményre, mert a fehérvári lányok megérezték a várható győzelmet, s ennek érdekében már nem engedtek ki, a rájuk jellemző hullámvölgyet is mellőzték játékukból. Volt ugyan egy rövid periódus, amikor fáradni látszottak, ekkor a DVSC Bogdanovics góljával 25-23-ra feljött, de a szenzációsan kézilabdázó Vascsuk pillanatok alatt visszaállította az eredeti állapotot. A lefújás pillanatában tombolt a hazai közönség, mert régen látott ilyen nagyszerű fehérvári játékot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!