Női kézilabda

2014.10.24. 16:50

Kohász: a csapategység, mint a siker záloga

Rutinos edzők szokták megjegyezni: Majd megmondom, hogy mit várok a csapatomtól, ha látom a játékosok arcát bemelegítés közben.

Jankó Árpád

Az érdi mérkőzés előtt most én is nagyon figyeltem. Mosolygós, pacsizó kézilabdázók végezték a mozdulatokat. Olyan magabiztosság, nyugalom és kiegyensúlyozottság áradt a vendégekből, amiből tényleg lehetett következtetni szerdán este. Mégpedig azt, hogy minden játékos tudja, mi a feladata, mit kell tennie a mérkőzés közben egy adott szituációban. Már sokszor utaltunk arra a fogalomra, amit csapategységnek hívnak. S ha az kellő határozottsággal, motiváltsággal, akarattal párosul, akkor borítékolható a jó eredmény.

Nos, a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának játékosait már az első perctől ez jellemezte. Mindenki tudta, mi a dolga, az egyébként erős, jó képességű válogatottakat is szerepeltető érdi bronzérmes együttes ellen. Ha kellett nagyszerűen kisegítették egymást a védekezésben. A másik fél játékosainál egyre inkább tapasztalható volt a bizonytalanság, a tanácstalanság. Bizonyíték erre, hogy a házi gólkirálynőjük, a válogatott Klivinyi Kinga (31 gól) csak egyszer volt képes bevenni az egészen kiválóan védő Triffa Ágnes kapuját.

Jó volt azt is látni, hogy Mátéfi Eszter még a hajrában is, a behozhatatlan előny birtokában is ösztönözte játékosait, és nem engedte a visszafogottabb játékot. Továbbra is a kemény védekezést és a jó döntéseken alapuló támadójátékot kérte.

Tény: a Kohász nagyszerűen felkészült erre a rangadóra. Arra is rájöttek Kamperék, hogy nem kell mindig azon igyekezni, hogy a felső sarkot lepókhálózzák amikből aztán csattanós kapufák születtek , hanem okos, pattintott labdás gólokat is lehet a már három kapust is kipróbáló érdiek kapujába dobni. Ötletes, gyors, kreatív támadásokból született találatok teljesen padlóra küldték az érdi együttest.

A habot a tortán a csapategység mellett pedig az újvárosi kézilabdázók kvalitásából, egyéni képességeikből született, tapsot érdemlő megoldások jelentették. Ezzel a ragyogó játékkal nemcsak a dunaújvárosi szurkolóknak, hanem saját maguknak is örömet szereztek Ferlingék.

Így lehetett a mérkőzés után joggal hivatkozni a sokat hangoztatott csapategységre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!