Női kézilabda

2015.02.12. 18:10

Nagy csata várható a Rosztov ellen, mert a Kohász nem adja könnyen a bőrét

Dunaújváros - Amikor kedves olvasóink böngészik mai lapunkat, minden bizonnyal már repülőn ül a Don Rosztov női kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

Szombat este pedig a Dunaújváros Sportcsarnokban 18 órakor megkezdődik a Dunaújvárosi Kohász - Don Rosztov EHF Kupa-mérkőzés. Mivel az első találkozón a Kohász 28-19-re kikapott a nagyon erős orosz csapattól, idehaza a tisztes helytállás, a becsületes küzdés lehet a hazai lányokkal szembeni elvárás.

Semmi kétség, a dunaújvárosiak most is bebizonyítják majd, hogy van bennük sportemberi tartás, és kiszolgálják a közönségüket lelkes, akaratos játékkal. Legyünk reálosak, a kilenc gól különbség nagyon sok, így a továbbjutásra nincs vagy csak kisebb csoda következtében van esély. Márpedig csodák csak nagyon ritkán adódnak. A rosztovi csapat orosz, szerb és másféle náció válogatott játékosaiból áll. Rendkívül gyorsak, nagyon erősek és magasak. Ellenük nem leányálom kézilabdázni. Persze ők sem tökéletesek, hibáikat ki kellene szombaton használni. (Ugrom egy keveset. Ez a két nemzetközi mércével mért találkozó arra biztosan jó lesz, hogy megacélosodva lépnek majd a dunaújvárosi hölgyek a Fradi pályájára, s fogadják a bajnok győrieket.) Azt mindenesetre látni lehetett a Kohász edzésein, hogy más sebességet követelt meg a csapat szakvezetője. Nagyon gyors játékot gyakoroltak Ferlingék. Ha ebbe a tempóba nem csúszik be sok hiba, akkor annak lesz eredménye.

Mekler-Rádl Tímea már Rosztovban testközelből megérezhette, milyen védekezni az oroszok ellen (Fotó: Ady Géza)

Mekler-Rádl Tímea, aki főképp a védekezésben kap Mátéfi Esztertől feladatot, több pontban foglalta össze a szombati teendőket.

- Fel kell keményedni a játékunknak, gyorsabban kell kézilabdáznunk, és védekezésben meg kell állítani az ellenfelet, azaz muszáj lesz felvenni a nemzetközi ritmust. És az is fontos, hogy az akaraton kívül bátrabban kell kézilabdáznunk. Nincs vesztenivalónk. Ezekből a követelményekből csak keveset tudtunk Rosztovban megvalósítani. Az orosz játékosok hatalmas emberek, könyörtelenek, magas termetűek és villámgyorsak. Ellenük az első mérkőzésen nem tudtuk a megtervezett játékunkban a határt átlépni pozitív irányba. Nagyon akartuk a hátrányunkat csökkenteni, gólt dobni, és emiatt kapkodtunk is. A motiváció szombatra az lehet, hogy itthon játszunk, hazai csarnokban a közönségünk előtt. Mindenképpen meg akarjuk mutatni, hogy a két csapat között nincs kilenc gólnyi különbség.

A dunaújvárosi együttes szurkolói nemcsak a két csapat játékát láthatják, hanem a felszerelt, vadonatúj számítógépes eredményjelző táblákat is. Impozáns, nagyon szép, színes látvány. (Ismert, hogy az európai szövetség csak a Vardar II elleni mérkőzésre engedélyezte az elavult, régi táblát.) Wortmann Sándor szoftverfejlesztő a budapesti Visual Solotion cég munkatársa ottlétünkkor oktatta a dunaújvárosi kezelőket. Merthogy szombaton már tökéletesen kell működnie (működtetni) a két táblát.

- Sportáganként beállítható a rendszer. Jelenleg kézilabdára, futsalra és röplabdára használható. Kezelése egyáltalán nem bonyolult. Nem csak az eredményt, a kiállításokat, a statisztikát, hanem képeket a játékról, a bemutatásokat, mindent megmutat a nézőknek. A felszerelést a szintén budapesti Makroforce Kft. végezte. Éjszaka is dolgoztak, így tegnapra elkészült. Felírhatjuk, hogy Hajrá, Kohász!



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!