Női kézilabda

2014.11.19. 20:15

A Dunaújvárosi Kohász az MTK ellen búcsúzott

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapata szerdán az MTK-t fogadta bajnoki mérkőzésen. A Kohász 31-24-re nyert 2014 utolsó hazai bajnoki találkozóján.

DKKA - MTK Budapest 31-24 (14-9)

Dunaújvárosi KKA: Víg, Vincze 4, Bulath 7, Ferling 4, Takács D. 1, Triscsuk 6, Azari 1. Csere: Triffa, Nagy É. (kapusok), Berta 2, Kamper 5, Takács B., Hosszu 1, Rádl, Ács. Edző: Mátéfi Eszter.

A csapat honlapja szerint Mátéfi Eszter a találkozó előtt elmondta, kemény védekezést, s koncentrált támadójátékot vár együttesétől, amit az első negyedórában maximálisan végre is hajtottak tanítványai. Ugyan a 7. percben még csak 3-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző, Bulath két emberhátrányos gólja után gyorsan időt is kellett kérniük a vendégeknek, akik ebben az időszakban csak a legritkább esetben tudták megbontani a Kohász jó védekezését (5-2).


A találkozón végig látszott, hogy a vendégek a kiesés ellen küzdenek, míg a dunaújvárosiak az első négybe szeretnének bekerülni. Az már húsz perc játék után egyértelmű volt, hogy az MTK-nak semmi esélye sincs a tegnap esti meccsen. A szünetre ötgólos Kohász-előnynél mehettek a csapatok (14-9). A fordulást követő első tíz perc változatos játékot hozott, mert hiába léptek el többször is hattal a mieink, egy emberelőny segített a felzárkózásban a vendégeknek (18-14). Ekkor ismét összekapta védelmét a Kohász, amely a szerzett labdákból végre gyorsan és pontosan fejezte be lerohanásait. A hazai drukkerek ugyan azt remélték, hogy a folytatásban tovább növeli előnyét a Kohász, ám a dunaújvárosiak helyzetkihasználása nagyon visszaesett a félidő derekától, ami a biztos előny tudatában talán koncentrációs probléma volt. A DKKA győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, és végül 31-24-re nyertek a dunaújvárosi hölgyek az év utolsó hazai bajnoki találkozóján.

A győzelemnek örült Mátéfi Eszter, de a mindig maximalista szakember látta a hibákat is.

- Nagyon bosszant a sok kihagyott ziccer, annak ellenére is, hogy mindent összevetve simán nyertünk, s az első perctől az utolsóig irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Úgy gondolom, a védelmünk megfelelően működött, de amikor az ellenfél kapuja elé értünk, ott a kelleténél is többet hibáztunk, ami azért árnyalja az összképet, a jövőben sokkal több odafigyelésre lesz szükségünk a ziccerek értékesítésénél.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!