Női kézilabda

2015.03.30. 17:09

A Fradival kezd a Dunaújvárosi Kohász

Dunaújváros - Több mint öt hétig nem kezdődik el a rájátszás a Dunaújvárosi Kohász számára.

Jankó Árpád

Alaposan kiéhezteti a kézilabda szövetség a női kézilabdát kedvelőket. Ugyanakkor december végén, januárban, februárban megfeszített tempóban következtek egymás után a mérkőzések. Ezen ideje változtatni. A beosztás elsősorban a csapatoknak hátrányos, hiszen ilyen hosszú szünetben képtelenség a versenyformát megőrizni.

Mátéfi Eszter, a D. Kohász szakvezetője is joggal panaszkodik emiatt.

- Nehéz mérkőzések nélkül kitölteni ezt az időszakot. Próbálkozunk a kondíció fejlesztésével, technikai, taktikai gyakorlásokkal. A mérkőzések hiányoznak. Játszottunk Győrben a Mosonmagyaróvárral, Hajdúnánáson a helyi NB I B-s együttessel, kedden megyünk Székesfehérvárra, csütörtökön pedig 14.30 órakor fogadjuk itthon a Mosonmagyaróvár gárdáját. Április 14-én vendégünk lesz 9 órakor az argentin válogatott. Ennyi. Édeskevés a felkészüléshez. A rájátszás számunkra április 17-én kezdődik. idegenben 18 órakor játszunk a Ferencváros csapatával. A visszavágó Dunaújvárosban 22-én lesz 18 órakor.

A Ferencváros sztárjával, Tomori Zsuzsával rövidesen ismét találkoznak a dunaújvárosi szurkolók
Fotó: Ady Géza

Amennyiben szükséges a harmadik találkozó, akkor azt április 25-én kell lejátszani a Ferencváros csarnokában. A csapat tehát a rájátszás előtt amennyire lehet igyekszik eredményesen kihasználni a hétköznapokat néhány előkészületi mérkőzéssel, edzésekkel, futással, kondizással, gyúrással. Sajnos a keretben van sérült is. Kamper Olívia a vállával bajlódik. Nincs kizárva, hogy műteni kell.

Az utánpótlás-csapatok még az NB II-ben is folytatják a sorozatot, de már a rájátszást is elkezdték. A junior gárda tartja első helyét a másodosztályban az Érd II előtt.. Ez nagyon örvendetes, mert számukra a magasabb osztály, az NB I B a cél! A Kohász juniorjainak a második érdi csapat előtt négy pont az előnyük. Vecsésen nyertek legutóbb 32-28-ra. Ugyanakkor az NB I rájátszásában a juniorok Debrecenben vereséget szenvedtek 36-29-re. Viszont az ifjúsági csapat győzelemmel kezdte a rájátszást (9-13. helyért). Fölényesen legyőzték az Érd együttesét 39-20-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!