Női kézilabda

2015.07.19. 08:23

A Kohász kiemelt lesz az EHF Kupában

Dunaújváros - Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta az utolsó KEK sorozat, valamint az EHF-kupa és a Challenge-kupa 2015 2016-os szezonjának kiemelési sorrendjét.

Gallai Péter

Mindhárom érdekelt magyar csapat, a Dunaújvárosi Kohász KA, valamint a Siófok kiemeltként várja a sorsolást, Mátéfi Eszter együttese csakúgy mint tavaly, ezúttal is a harmadik körben csatlakozik be a küzdelmekbe az EHF Kupában, a Siófokkal együtt.

A KEK-ben az utolsó kiírást rendezik meg a következő szezonban, ugyanis azt a 2016 2017-es szezonban a férfiakhoz hasonlóan összevonják az EHF-kupával. Az Érd szintén a harmadik körben kapcsolódik be, amelyen kiemelt lesz, ám olyan csapatokkal is összekerülhet, mint a francia Issy Paris vagy a dán Viborg.

Az EHF Kupa harmadik fordulójának első mérkőzéseit november 14-én, vagy 15-én, míg a visszavágókat 21-én, vagy 22-én kell lejátszania a csapatoknak. A sorsolást július 21-én tartják meg az Európai Kézilabda Szövetség bécsi központjában.

A férfiaknál az EHF Kupában a Csurgó a második, a Tatabánya pedig a harmadik selejtezőkörben kapcsolódik majd be a küzdelmekbe. A második szakasz mérkőzéseit október második és harmadik hétvégéjén rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!