Női kézilabda

2014.11.05. 20:02

A Kohász már a legjobb nyolc között van

Dunaújváros – A Magyar Kupa békéscsabai mérkőzésének tétje a legjobb nyolc közé jutás volt. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata ezért küzdött.

Jankó Árpád

EUbility Group Békéscsabai Előre - Dunaújvárosi Kohász 24-26 (11-15)

A Dunaújvárosi Kohász a következő keretet nevezte a mérkőzésre: Triffa, Vig, Nagy É, (kapusok), Ferling 5, Triscsuk 9, Azari 1, Berta, Takács B. 2, Ács, Vincze 3, Bulath 1, Kamper 2, Takács D. 2. Ferenczy, Hosszu, Mekler-Rádl 1. Edző: Mátéfi Eszter.

Triscsuk Krisztina nemcsak remekül védekezett, de a legtöbb gólt ő szerezte a csapatából. Fotó: Ónodi Zoltán

A mérkőzés előtt nagy kérdés volt, hogy a derékfájással küszködő Bulath Anita játszik-e. Bár beállt, de végül nélküle játszotta le a mérkőzést a Kohász. Hamar vezetést szerzett a vendégcsapat, amelyet – egy-két góllal – tartani is tudott. Különösen Triscsuk Krisztina volt elemében. Négyre növekedett a Kohász előnye a félidő végére (11-15). A második félidőben a remek védekezésnek, és gyors, eredményes támadásoknak köszönhetően nőtt a Kohász előnye (11-18). Akkor sem kellett idegeskedni, amikor ez az előny némileg csökkent (15-20). Veszélyes távolságra nem tudott ekkor még közelíteni a csabai gárda.

Büntetők, kétperces kiállítások tarkították a találkozót, de a 48. percben ismét megnyugtató lett az előny (15-23). Az utolsó tíz percben, a hajrában azonban meglepő fordulat következett. Egyre fogyott a Kohász előnye. Sorozatban öt gólt dobtak a csabaiak, és az 56. percben háromra csökkent a vendégek fórja (21-24). Szerencsére Ferling Bernadett biztos kézzel dobott be két hetest, és a vendégek az 58. percben már megnyugtató 26-22-es vezetéssel várhatták a sípszót. Ez 24-26-nál be is következett. A Kohász terve sikerült, tovább lépett a Magyar Kupában. Mátéfi Eszter: – Szépen küzdött a csapatom. Az ellenfél a végén feljött, de végig vezettünk, és megérdemeltük a győzelmet. Bulath Anitát pihentettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!