Női kézilabda

2014.07.23. 17:05

Takács Bianka a Kohászban látja fejlődése komoly lehetőségét

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapatának veszprémi különítménye egy személlyel bővült.

Jankó Árpád

Bianka beállóként Veszprémben főképp a támadásoknál szerepelt a védekezésben kell fejlődnie

A veszprémi születésű huszonkét éves Takács Bianka beálló igazolt Dunaújvárosba.

- Már márciusban megkeresett a Kohász az ajánlatával, s mivel sok gondolkodási időm nem volt, szüleim egyetértésével igent mondtam. Annál is inkább, mivel a Győr, a Veszprém Barabás, az Audi fiókcsapata semmilyen megjegyzést nem fűzött a bejelentésemre. Róth Kálmán edző sok sikert kívánt, és most itt vagyok.

Az iskolás Biankával Németh Gábor és felesége foglalkozott, de ő még kosarazott, röplabdázott is. Mindenképpen csapatsportnál kívánt lehorgonyozni. Végigjárta a korosztályokat, és két évvel ezelőtt bekerült a Veszprém első osztályú felnőtt csapatába, ahol kiválóan teljesített. Két évig a magyar junior válogatottban is kézilabdázott Róth mester keze alatt, és 2012-ben a csehországi világbajnokságon tagja lehetett a bronzérmes junior válogatottnak.

- Szüleim és én is nagyon örülünk, hogy a Kohász játékosa lettem, mert nekem ez a gárda nagyon jó lehetőség az előrelépéshez. Veszprémben szinte az egész csapat fiatalokból állt, most elég furcsa, hogy több felnőtt között játszom. De máris örömmel mondom, hogy az első benyomásaim nagyon kedvezőek. A hangulat remek, jókedvű beszélgetések jellemzik ezt a társaságot. Jó érzés belépni az öltözőbe. Máris tudom, nagyszerű közösségbe kerültem.

- Hogyan lett beálló? A hatosnál ütnek, csípnek, harapnak az ellenfél védői...

- Már megszoktam. De a testi adottságaim magasságom, meg az, hogy nem vagyok egy cérnavékony, törékeny lány erre a posztra alkalmasak. Szeretem a beálló feladatait, mert sokat tudok segíteni a csapatnak akkor is, ha nincs nálam a labda, zárással, elmozgással. Ez persze nemcsak a támadásokra értendő. Viszont igaz az is, erősebb oldalam a támadás, mert Veszprémben a támadásoknál cseréltek be, és a védekezésénél pedig más állt be a helyemre, így mindenképpen fejlődnöm kell a védekező játékomban. Rutint, gyakorlatot kell szereznem a saját kapum előtt.

- A Veszprém Barabás játékosaként az utóbbi években többször is találkozott a dunaújvárosiakkal. Tehát vannak még frissnek mondható tapasztalatai a Kohász kézilabdájáról...

- Nagyszerű kézilabdát játszott akkor is a dunaújvárosi csapat. Tetszett a tudatos csapatjátékuk. Tavaly a Kohász Kupán is találkoztunk a Dunaújvárossal. Most pedig az a legfontosabb tervem, hogy nagyon hamar beilleszkedjem a csapatba. Úgy kell teljesítenem, ahogy az edzőm, Mátéfi Eszter és én is elvárom magamtól. Nem vagyok türelmetlen, tudom, sokat kell még tanulnom. Van akaratom, szorgalmam, és biztos, hogy a csapat nagy tudású játékosai segítenek majd a beilleszkedésben és a fejlődésemben.

- Egy komoly, erős bajnokságban bizonyíthatja majd a megállapítást: Takács Bianka személyében egy ígéretes tehetség érkezett Dunaújvárosba...

- Határozott vagyok: sikerülni kell az első négybe jutásnak. Szerintem ez lehet a csapat célja. Az EHF Kupát is nagyon várom. Valamilyen nemzetközi tapasztalatom már van, mert tavaly a KEK-ben a legjobb tizenhatig jutott a Veszprém Barabás. De most a legfontosabb számomra, hogy ma a Vác elleni előkészületi mérkőzésen sikeresen szerepeljek. Van bennem komoly várakozás, és nem tagadom, egy kis feszültség is, hiszen először találkozom a dunaújvárosi szurkolókkal. A mai bemutatkozás fontos.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!