Női kézilabda

2014.09.02. 18:25

Kohász: a Siófok elleni mérkőzés rangadó

Dunaújváros - Szerdán kezdődik a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának az új bajnoki sorozat. Az első ellenfél hazai csarnokban a Siófok együttese lesz. A dunaújvárosi felnőtt gárda 19 órakor kezdi meg a nagy csatát a Balaton-parti csapattal.

Jankó Árpád

(A mérkőzés tehát nem 18 órakor, hanem egy órával később kezdődik, mivel a Duna Televízió közvetíti a találkozót.)

Ha úgy tetszik, már az első összecsapás rangadónak számít a Kohász számára, mert a siófoki csapatnak is ugyanaz a célja, mint a dunaújvárosiaknak: a bajnokság végén szeretnének a legjobb négy közé kerülni.

A kedd délutáni edzésen már könnyű mozgással, néhány játékelem gyakorlásával készültek. Takács Bianka és Gera Szimonetta fut

Mátéfi Eszter, a Dunaújvárosi Kohász együttesének szakvezetője természetesen játékosaival együtt megnézte az újjáalakult ellenfél videóra felvett játékát.

- A közelmúltban játszott a Siófok az Elek Gyula nemzetközi tornán, ahol megmutatta oroszlánkörmeit. A szerb bajnokot, a Radnicskit például 37-25-re verték meg. Két klasszis játékost is igazoltak. A brazil világbajnok Piedade beállót, a német Wörz irányítót, a fehérorosz kapust Kumpelt, de remek formában játszott Erdősi Ildikó szélső, és Such, Szekerczés, valamint Orbán Annamária is jó benyomást keltett. Azaz a Siófok, amely tavaly is kemény ellenfelünk volt, most erősebb, komplett, jó csapat lett. De én is elmondhatom, hogy a mi csapatunk is erősödött. A kapusposzton Triffa Ágnes, a szélen Azari Fruzsina, az irányítóban Kamper Olívia révén nagyobb lehetőségem nyílik arra, hogy éljek a csere lehetőségével pihentetve egy-egy játékost. Sajnos Mekler-Rádl Tímea bokasérülése miatt hiányozni fog a csapatból. Azt nagyon remélem, hogy a tévéközvetítés helyett szurkolóink kijönnek a csarnokba, és érezhetjük majd a hazai pálya előnyét. A szurkolásuk óriási segítséget jelentene. Szeretnénk a sok szempontból fontos rajtmérkőzésen jó játékkal és sikerrel megköszönni a szurkolók támogatását - nyilatkozta a vezetőedző.

Ha valaki fokozottabban várja a mai Siófok elleni találkozót, az Nagy Éva kapus, aki Siófokról érkezett.

- Valóban nagyobb most a feszültség bennem, mint máskor. Egy játékos ilyenkor szeretne nagyon jól teljesíteni egykori csapat ellen. Hosszú időt, hat évet töltöttem a siófoki együttesnél. Mindenesetre ez érdekes érzés. Úgy gondolom, hogy a tavalyihoz képest erősebb lett egykori csapatom, a Siófok, de természetesen sebezhető. Márpedig mi a mai mérkőzésen azt szeretnénk, hogy a hibáikat könyörtelenül kihasználjuk. Véleményem szerint a mi csapatunk jelenleg jobban működik csapatként, mint a Siófok.

Vincze Melinda, a D. Kohász szélsője egy nagyon fontos tényezőt jelölt meg a siker alapfeltételének.

- Mindig, most is a védekezésünk színvonala fogja eldönteni a sorsunkat. Kemény, határozott, jó védekezés után pedig a legtöbbször bízhatunk a remek kapusteljesítményben is.

Támadásainkban, amit tudunk, azt kell végrehajtani, csak nem szabad hibázni, pontosan kell játszani. Ha ezek mind sikerülnek, akkor lesz okunk az örömre. Itthon vagyunk, s remélem sokan lesznek a csarnokban kíváncsiak a találkozóra. Az akarattal, a küzdeni tudásunkkal nem lesz probléma.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!