Női kézilabda

2015.05.13. 19:12

Hatalmasat küzdött a Kohász, de a bronzérem az érdieké lett

Dunaújváros - Abban biztosak voltunk, hogy idehaza a bronzcsata második mérkőzésén óriási küzdelemnek leszünk a szemtanúi. Két mindenre elszánt együttes: az Érd és a Kohász csapott össze a Dunaújváros Sportcsarnokban szerdán.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi női kézilabdacsapatnak győznie kellett, hiszen az érdi vereség után csak így tudta volna kiharcolni a harmadik mérkőzés lehetőségét, mivel két győzelemmel végző csapaté a rájátszásban az érem.

Dunaújvárosi Kohász - Érd 22-22 (10-13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Bacs, Bóna.

D. Kohász: Vig Azari 3, Triscsuk 7 (2), Bulath 3, Takács B. , Ferling 3, Vincze 2. Csere: Nagy É. (kapus), Gera, berta, Takács D. 4, Ferenczy, Hosszu, Mekler-Rádl. Edző: Mátéfi Eszter.

Érd: Janurik _ Krpez 4 (4), Kisfaludy 1, Szekeres, Signate 1, Klivinyi 3, Schatz l. Csere: Oguntoye , Gridnyeva (kapusok), Kovács Anna 9, Vukcevic 2, Pálos-Bognár 1 (1). Edző: Szabó Edina.

Telt ház, láthatóan nagy csatára kész csapat esett egymásnak. Igen szoros eredmény született a félidő derekáig, de nem is számítottunk másra. Eksztázisban kézilabdáztak a játékosok, de a támadásokban elkövetett hazai hibák miatt kissé növelte előnyét az érdi gárda. 7-9 a 23. percben. Rettenetesen akart a dunaújvárosi együttes. Feledtetni akarta az Érden mutatott langyos játékát. De az érdiek szeme előtt is a bronzérem lebegett. Az első félidőt a pontosabban kézilabdázó, a támadásban erőteljesebb vendégek zártak három gól előnnyel (10-13).

Szenzációsan küzdött Triscsuk Krisztina, a hetesdobásoknál ő is hibázott - de le a kalappal a Kohász játéka előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő

A második játékrészt viszont nagyszerűen kezdte a dunaújvárosi csapat. Triscsuk duplázott, Bulath villant, Vig mutatott be egy bravúrt, és máris 13-13. Sőt, átvette a vezetést a hazai gárda: 15-13. Micsoda fordulat! Még az 50. percben vezettek Ferlingék (18-16). Egyenlít az Érd. Zeng az Újváros! A légkör rendkívül feszült, érthetően. Megint egál: 19-19. Sőt, most az érdiek kezében győzelem: 19-21. Csak négy perc az egyenlítésre. Legalább a hetesdobások lehetősége meglegyen! Ferling: 20-21. 20-22 után Triscsuk: 21-22. Hol az a pici gól? Már csak egy másodperc, és Vincze bevetődik, a labda a bal felső sarokban: 22-22!

Büntetők jönnek tehát, ahogy tavaly is történt. Takács Dusmáta, Ferling Bernadett, Azari Fruzsina bedobja, Bulath Anita kihagyja, Triscsuk kihagyja. A másik csapatból Kovács kihagyja, Schatzl bedobja, Klivinyi kihagyja, Pálos-Bognár és Krpez bedobja. Nincs döntés, mert mindkét csapat kihagyott két büntetőt. A büntetőpárbaj folytatódik. Kovács bedobja, Bulath bedobja, Klivinyi hibázik. Már senki nem meri vállalni a következő dobást. Végül Triscsuk kezében a labda, Gridnyeva véd, Krpez nem hibáz Minden most már Takács Dusmátán múlik: kihagyja. Dráma. Kisért a múlt... ahogy tavaly. Az Érd megint hétméteresekkel lett sikeres, és vihette haza a bronzérmet.

A zokogó dunaújvárosiak viszont jogosan kaptak vastapsot a hazai közönségtől. Fantasztikusan küzdöttek, s mindent elkövettek a sikerért. Marad tehát az a tudat, hogy ebben a bajnokságban is kiharcolta az együttes az első négy közé jutást. Bár az érem továbbra is várat magára, de az biztos, ismét EHF Kupában indulhat a Kohász.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!