Női kézilabda

2014.09.01. 17:00

Dunaújvárosi Kohász: bajnoki rajt szerdán

Szerdán elérkezik az igazság pillanata. Hosszan tartó felkészülés után a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata itthon lejátssza első bajnoki mérkőzését a Siófok együttese ellen.

Jankó Árpád

Már most gyorsan leírom: a találkozó szeptember 3-án, holnap nem 18 órakor, hanem 19 órakor kezdődik, mivel a találkozót a Duna Televízió közvetíti. Az ifi és a junior mérkőzések kezdési időpontja nem változik: 14 és 16 óra.

Sokszor volt eddig is beszédtéma, hogy a mostani bajnokságban nagy küzdelmekre, szoros mérkőzésekre számíthatunk. Erős sorozat következik! Ami még mindig biztos: az első két helyre a Győri Audi ETO és a Ferencváros a legesélyesebb. Ám az utánuk következő harmadik, negyedik, ötödik hely tulajdonosát igen nehéz megtippelni. Nyilván a legjobb négy közé kíván bejutni a tavalyi bronzérmes Érd, a negyedik Dunaújvárosi Kohász, és ezúttal jelentkezik az elit csoportba a dunaújvárosiak szerdai ellenfele, a Siófok is.

Fotó: Ónodi Zoltán

Fodor János, a Balaton-parti klubigazgató nagyokat álmodik. A legjobb négybe jutás, azután új sportcsarnok felépítése jövőre, valamint egy kollégium létrehozása az utánpótlás számára. Ami a helyezést illeti a klubigazgató étvágya teljes mértékben érthető, mert nagy tudású sztárokat igazolt le a Siófok. A brazil világbajnok, a harmincöt éves Piedade Daniela beállón kívül megszerezték a német, harmincnégy éves Nina Wörz irányítót. Sokat várnak a fehérorosz kapustól, Valentina Kumpeltől. De Szekerczés Lucától, valamint Such Nellitől is várják a jó teljesítményt. Ők ketten a Fradiból érkeztek. Golovin Vladimír edző tehát rendelkezik jó képességű játékosokkal. Kérdés: ilyen rövid idő alatt mennyire tudta összegyúrni a régi és az új játékosokat igazi csapattá.

Ez a nagy kérdés természetesen a Kohásznál is megtalálható. Látva viszont Mátéfi Eszter edző jól felépített, következetes munkáját, valamint a jó hangulatú felkészülést és a klubvezetés eredményes tevékenységét, minden okunk megvan a bizakodásra. Egy olyan közösség megszületését láthatjuk kívülről, ami nyugodtan mondható már-már családnak. A dunaújvárosi női kézilabdát mindig is nagyszerű közösségi szellem jellemezte, amely lásd a tavalyi bajnokságot többet jelentett a külföldi sztárok szerepeltetésénél.

- Bízom a társaimban és magamban is - kezdte nyilatkozatát Ferling Bernadett, a csapat kapitánya.

- Voltak már biztató jelek a felkészülésen. Jól állunk, pedig nem könnyű ennyi új játékost beépíteni a csapatba. A szerdai nyitómérkőzésen nem is a két pont a legfontosabb, hanem a sikeres idénykezdés. A jó rajt önbizalmat ad, és meghatározza a következő mérkőzéseket is. Így volt ez tavaly a Veszprém ellen. Játékunk tulajdonképpen nem sokat változott, de továbbra is a védekezésre tesszük a hangsúlyt, és ez egyre jobban sikerül. Engem az is motivál, és egyúttal fantasztikus érzéssel tölt el, ahogy napról napra látszik: a keretünk valóban csapattá érik. De az is szárnyakat adhat valamennyiünknek, hogy érezzük a szurkolók szeretetét, és tudjuk, hogy mellettünk állnak. A nézők segítségére most szerdán is nagyon számítunk, hogy jó hangulatú, sikeres rajtmérkőzésen legyünk túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!