Női kézilabda

2012.12.03. 19:00

Bernadett reményei

Dunaújváros – Kedden Szerbiában megkezdődik a női kézilabda-válogatottak Európa-bajnoksága.

Jankó Árpád

A mieinknek Újvidék lesz a főhadiszállása, ahol a horvát válogatottal kezdenek Görbiczék. Hosszan tartó sikertelen időszak után végre kijutott a címeres csapatunk egy nagy nemzetközi viadalra. Érthető: Karl Erik Böhn szövetségi kapitány gárdája éhes a sikerre. A norvég mester indulás előtt kijelentette: felkészültek a kontinensviadalra, és az ő válogatottjával szemben senki sem mehet biztosra. A keret még az utolsó nap – számunkra örömteli módon – megváltozott.

A székesfehérvári Triscsuk Krisztina kiújult vádlisérülése annyira javult a közelmúltban, hogy a kapitány magával vitte az Eb-re. Ha teljesen meggyógyul, elképzelhető, hogy pályára is lép Szerbiában. Ami viszont tény, a Dunaújvárosi Kohász szélsője, Bognár-Bódi Bernadett máris rendelkezésére áll a kapitánynak.

– Bár én is küszködöm egy kis megfázással, de ez nem veszélyes. Mint minden csapattársam, én is nagyon várom már a kezdést – mondta a dunaújvárosi kézilabdázó.

 

 



 

Bognár-Bódi Bernadett nemcsak a szélsőjátékhoz ért, hanem a büntetők végrehajtásában is jeleskedik (Fotó: Vohlmann György)

Bódi Bernadettről tudni kell, hogy hetvenötszörös válogatott, rendkívül gyors, fáradhatatlan, védekezésben is szívós, és a helyzeteinek nagy százalékát ki is használja. Rövid dunaújvárosi játéka során – Siófokról jött a Duna-partra – már eddig is megismerte a hazai közönség szerénységét, azt, hogy a végletekig csapatember, és soha nem adja fel a párharcokat.

– Különösen az olimpia hiányzott nekem, ez fájó pont, de most az Európa-bajnokságra kell koncentrálnom. Nagy reményeket táplálok, de nem gondolkodom egyelőre helyezésekben.

- Bernadett, milyen lesz ez a Böhn-féle válogatott?

– Sok-sok variációval készültünk támadásban, védekezésben is. Agresszív, gyors, taktikus játék jellemzi majd a válogatottat. De amire még a kapitány nagyon ügyel: az egymás segítése, az összhang. Minden nap tart egy kis megbeszélést, amin csakis a pozitív dolgokról beszélünk. Lelkileg, mentálisan is felkészültek vagyunk. Én is így érzem. Fizikailag is minden rendben nálam, legalábbis az elvégzett tesztek is ezt bizonyítják. Csak már kezdjünk!

– Ma eljön az ideje, mégpedig a horvátok ellen...

– Nem lesz könnyű, hiszen a horvátok sem adják fel a küzdelmet, de alaposan felkészültünk ellenük. Arról nem is beszélve, hogy Újvidék közelsége révén sok-sok magyar szurkolóra számítunk, s egy fergeteges biztatás mellett hazai környezetben érezhetnénk magunkat. Csodás lenne! A magyar női kézilabda-válogatott szerdán a mumusnak számító, de a sok sérülés miatt most meggyengülni látszó németekkel, majd pénteken az olimpián is szerepelt spanyolokkal játszik. A csoportból a középdöntőbe a legjobb három csapat jut be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!