Női kézilabda

2015.02.13. 18:10

Játék a győzelemért óraműpontossággal és extra teljesítménnyel

Dunaújváros - Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász ügyvezető igazgatója mesélte, hogy Rosztovban a dunaújvárosi női kézilabdacsapatot kitüntető szeretettel és tisztelettel látták vendégül.

Jankó Árpád

Ez a tisztelet nyilván abból is adódott, hogy jól ismerték az oroszok a korábbi Dunaferr eredményeit. Más kérdés, és azt is mondhatnánk, más világban élünk. Lehet, hogy napjainkban a Don-parton működő együttes járja az egykori dunaújvárosiak által már bejárt utat? (Ez náluk az anyagiakon nem múlik. Lásd: Katrin Lunde, a nemrég még győri világklasszis kapus leigazolása.)

Valóban jó felidézni a dunaújvárosi eredményeket a teljesség igénye nélkül, legalábbis a legszebbeket. 1995-ben az EHF Kupa-győztesek Európa Kupáját nyertük el, majd 1998-ban a döntőben legyőzve a Banska Bystrica gárdáját a Dunaferr kapta meg az EHF Kupa győztesének járó serleget. A hab a tornán pedig egy év múlva a Bajnokok Ligája megnyerése volt. Majd a Dunaferr tulajdona lett a Szuperkupa is. Ezután 2003-ban az EHF Kupában második helyet szerzett a dunaújvárosi együttes.

Most tehát jó pár év után visszakerült a Kohász a második számú európai nemzetközi kupa mezőnyébe. Ma eldől, hogy folytathatja-e a sorozatot, vagy kiesik. Az ügyvezető igazgató természetesen, és nagyon helyesen csak annyit jegyzett meg a rosztovi első mérkőzésről, hogy sajnos a Kohász némiképp játékával adós maradt a teljes elvárástól.

- Éppen ezért nem érdemes nagyon figyelni az eredményjelző táblát, bár nagyon impozáns az új berendezés. A mai mérkőzés minden percében az adott szituációban a legjobb megoldást kell végrehajtani. Azután majd meglátjuk, mi lesz a vége. A megszokott környezetben, saját közönségünk előtt mindent el kell követnünk a sikerért, annak ellenére, hogy a Rosztov nagyon erős együttes. Lehet, hogy egy szuper csapat jelentkezik Európában a hagyományos régi orosz iskola és a dán edző által megtanított északi, modern kézilabda alkalmazásával - mondta az igazgató.

Ferling Bernadett számára mindenképpen emlékezetes lesz a ma esti találkozó

Tanulságos és mindenesetre érdekes találkozó kezdődik ma 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban, amelyen nem tévedés két török hölgy dirigálja majd a játékot. Tegnap délután is keményen edzettek a dunaújvárosi játékosok. Szakvezetőjük, Mátéfi Eszter nem rejtette véka alá véleményét. Ezek szerint megpróbál a Kohász ma nyerni, és minél nagyobb gólkülönbséggel, mert ahogy mondta: Láttunk már csodát, amikor egy csapat a nagy előnyét elvesztve elbúcsúzott...

- Hét játékosa válogatott a Rosztov Don együttesének, de mindent megteszünk ellenük. Hogy szép estét szerezzünk a dunaújvárosi közönségnek nagyon bátran és rendkívül fegyelmezetten, no meg kevés hibával kell játszanunk - nyilatkozta Mátéfi Eszter.

A vezetőedző mondataival harmonizált a csapatkapitány, Ferling Bernadett véleménye.

- A kilencgólos vereség után valóban elsődleges célunk a győzelem. S majd meglátjuk mennyit is ér az a kilenc gól. Ha mi tudunk extra teljesítményt nyújtani, akár le is dolgozható a hátrány. Nagyszerű egyéni teljesítmények és kiváló csapatmunka kell ehhez. Nos, ezért feltétlenül számítunk a közönségünk támogatására. Jöjjenek ki a szurkolók, segítsenek, mert mindenképpen kiváló kézilabdát látnak majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!