Női kézilabda

2015.01.16. 15:45

Rangadó: a Dunaújvárosi Kohász a székesfehérvári hölgyeket fogadja

Rangadó lesz a javából vasárnap 18 órától a Dunaújváros Sportcsarnokban az NB I-es női kézilabda-bajnokságban. Ha nem elég az, hogy a dunaújvárosiak a szomszédvárt, a fehérváriakat fogadják, akkor nézzünk a tabellára, és akkor kiderül, egy pont van a két együttes között.

Horog László

Sikeres sorozatot teljesített januárban a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Siófokon a komoly rivális otthonában nyert egy góllal (20-21), majd a Mosonmagyaróvár csapatát győzte le itthon (25-21), és a hétvégén Debrecenben is megszerezte a két bajnoki pontot (32-38). Vasárnap pedig itthon játszik (18 óra) megyei rangadót a D, Kohász a Fehérvár KC csapata ellen. Ősszel a fehérvári együttes győzött, most szeretne a Kohász visszavágni. Nem lesz könnyű, mert a Fehérvár masszív társaság. A dunaújvárosi együttes mögött áll a negyedik helyen, s természetesen a megyeszékhely csapata is szeretne az első négy közé bekerülni. A Kohásznak 20, a Fehérvárnak 19 pontja van. Keményen védekező gárda a Fehérvár, s Kiss Éva, a válogatott kapusa védi a hálójukat. De Mayer Szabina a beálló poszton, a gólképes Tilinger Tamara is komoly ellenfél. A dunaújvárosi csapatban sérült Kamper Olívia, ő várhatóan nem játszik, de kérdéses Vincze Melinda játéka is, aki megbetegedett.

Székesfehérváron tudják, hogy a Kohász kapusa, Triffa Ágnes remek formában véd

A székesfehérvári tervek szerint Dunaújvárosban már nem csak melegít, be is mutatkozik Marija Steriova. A macedón átlövő a Vác ellen még nem mutatta meg képességeit, vasárnap lövöldözhet. A horvát irányító-átlövő, Dora Lackovic továbbra is különmunkát végez, Debrecenben, egy ütközés nyomán szenvedett lábsérülést.

- A többiek egészségesek, reményeim szerint izgalmas, éles meccset vívunk Dunaújvárosban. A hazaiak rendkívül komoly játékosállománnyal rendelkeznek, tudatosan igazolnak posztokra, a cseresoruk is erős. A kapuban Triffa Ágnes nagyon jó formában véd, a szélsőik is eredményesek, továbbá a védekezésük is nagyon hatékony. Igyekszünk jól felkészülni belőlük, a játékukból. Ami biztos, hatvan percen át kell száz százalékot nyújtanunk, ha nyerni szeretnénk - mondta Siti Beáta, a Fehérvár KC másodedzője, aki játékosként a legnagyobb sikereit éppen Dunaújvárosban, még a Dunaferr SE színeiben érte el.

Kulcsár Anitára emlékezünk

A Fehérvár KC elleni vasárnapi mérkőzés előtt, 17.30 órakor emlékezik meg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a tíz esztendeje, tragikusan fiatalon elhunyt Kulcsár Anitáról. 2005. január 19-e fekete nap volt a dunaújvárosi kézilabdázás és a magyar sport történetében. Életének 29. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Dunaferr SE és a magyar válogatott kiváló játékosa, Kulcsár Anita.

Lassan tíz esztendeje már, hogy Anita nincs köztünk, emléke azonban nem halványul, s a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése idén is főhajtásra hívja a kézilabda és a sport szerelmeseit azért, hogy közösen adózzanak az egykori kiváló játékos emléke előtt.

A szomorú esemény a Fehérvár KC elleni mérkőzés előtt lesz fél hattól. A szurkolók is ekkor helyezhetik el a megemlékezés virágait, míg az este hat órakor kezdődő mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel adózhatunk a kiváló beállós emléke előtt.

A sportcsarnokban elhelyezett virágokat január 19-én, Kulcsár Anita halálának napján viszik el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia képviselői a győri Nádorvárosi köztemetőbe, ahol elhelyezik azokat egykori játékosuk végső nyughelyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!