Női kézilabda

2015.04.14. 15:58

Kikapott a Kohásztól az argentin válogatott

Dunaújváros - A Magyarországon turnézó argentin válogatott - a Fehérvár vendégei - kedden edzőmérkőzést játszott a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatával.

Jankó Árpád

Az argentinok már egy alkalommal ellátogattak néhány évvel ezelőtt Dunaújvárosba, s valamennyi útjuk a tapasztalatszerzés érdekében történt. A dél-amerikai női kézilabda nem olyan erős, mint az európai, tehát tanulni jöttek hozzánk. Ahogy Edvarro Pericheno, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta, most legnagyobb céljuk, hogy eljussanak a brazíliai olimpiára. Mivel Brazília női válogatottja mögött másodikak az argentinok a kontinensükön, és nem kerülnek össze a selejtezőn a brazilokkal, mivel a rendező ország csapata eleve résztvevő, így megnyílt a lehetőség a bejutásra. Júliusban a torontói Pánamerikai Játékokon kell ezt kiharcolni.

D. Kohász - Argentin válogatott 32-24 (19-10)

D. Kohász: Nagy Azari 2, Triscsuk 8 (2), Takács D.1, Ferling 5, Bulath 6 (2), Vincze 6 (1). Csere: Vig (kapus), Mekler-Rádl 1, Takács B. 3, Hosszu, Kamper, Gera, Berta. Edző: Mátéfi Eszter.

Főképp az első félidőben voltak tanácstalanok az argentin játékosok. Vincze Melinda gólja
Fotó: Zsedrovits Enikő

Már az első percekben állva hagyta a vendégeket a dunaújvárosi együttes. Fegyelmezetten, agresszíven védekeztek Bulathék, majd azonnal lerohanták az argentinokat. Ez a koreográfia egészen a szünetig tartott. Az ellenfélnek nem ízlett a Kohász nyitott védekezése. A második félidőben kissé megváltozott a helyzet. Hogy ezt a cserék színre lépése, vagy egy kis gondolkodásbeli lassulás okozta, nem tudjuk. Felgyorsult az argentinok játéka, most már ők is gyors lerohanásokat alkalmaztak, és bizony sorozatban öt gólt szereztek. Ám a mérkőzés hajrájában ismét megnyomta a Kohász. Volt ekkor hát mögötti gólpassz, kínai figura, ejtés, átlövés..., de a különbség tizen belül maradt. Ez pedig a felemás második félidei játéknak köszönhető.

Mátéfi Eszter annyit jegyzett meg a meccs után: - Gyakoroltunk egy jót, és készülünk a Ferencváros elleni, pénteki találkozóra.

Edvarro Periche szövetségi kapitány: Az európai csapatok ellen sok idő kell nekünk ahhoz, hogy megszokjuk az ellenfelek intenzitását, tempóját. Most is ezt láttuk. A brazíliai olimpiára van esélyünk kijutni, mivel nem játszunk a csoportmérkőzésen a brazil válogatottal. Ám három év után ismét bejelentkezett Kuba a küzdelembe, és ők most fekete lónak számítanak.


Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!