Női kézilabda

2015.08.31. 17:29

Ferling Bernadett legszebb ajándékát a lelátót szinte megtöltő szurkolótábortól kapta

Dunaújváros - Akik másra számítottak, tévedtek. Ferling Bernadett pénteken délután remekül tartotta magát.

Jankó Árpád

Arra a kérdésre, hogy hol vannak az örömkönnyek, annyit válaszolt: Ebben a nagy pörgésben elmaradtak, de majd ha hazamegyek, és megnézem az ajándékokat, akkor bizonyára előjönnek. Ajándékból pedig volt bőven. De a legszebb ajándékot Detti a lelátót szinte megtöltő szurkolótábortól kapta, a szeretetet az elmúlt húsz évért.

Ezen a ünnepélyes, megható, mégis vidám és örömteli (lehet sorolni a jelzőket) délutáni rendezvényen ott volt az a mester is, akinek tulajdonképpen mi mostaniak köszönhetjük Ferling Bernadettet. Pergel Istvánról van szó.

Valóban én voltam az, aki Tatabányáról Dunaújvárosba csábítottam Dettit. Láttam benne a tehetséget. Sikeres tanítványommá vált. Mellette lehettem pályafutása kezdetén, segíthettem abban a munkában, ami végül is a csúcsra vitte őt. Azt mondom, hogy ezzel az ünnepséggel Ferling Bernadett nem búcsúzott el semmitől, senkitől. Egy másik állomáshoz ért, megnyílik előtte egy új perspektíva. Szakemberként, a vonalon túl is sikerese lesz, mert ehhez is minden adottsága megvan.

A két barátnő: Ferling Detti és Gáspár Gabi, s köztük a kedves Mester, Kiss Szilárd, azaz Sziszi bácsi

Az érzelmek kettősségét említette a csapattól elválaszthatatlan segítő, Bába Mihály gyúró.

- Tényleg nagyon szomorú vagyok, hogy Ferling Bernadettet már nem látom a pályán, másrészt pedig nagyon boldog vagyok, hogy végre ezen a parkettán találkozhattam azokkal a nagyságokkal, akikkel több éven keresztül fantasztikus sikereket értünk el. Eljöttek, mert szerettek itt lenni. Eljöttek, mert szerették Dettit. Jó volt megölelni őket. Természetesen rengetek emlék, kép jött elő belőlünk azokról az időkről.

Mátéfi Eszter, az egykori nagy Dunaferr kiválósága, a mai vezetőedző sem fukarkodott a szép jelzőkkel. De hát ő játékostársa és edzője is volt Dettinek.

- Az ő pályafutása egyszerűen csodálatos volt. És ilyen szép ünnepséggel kell befejezni. Amíg játszott, addig is kikértem a véleményét, most hogy már ő is a csapat mellett dolgozik, ez állandósulni fog. Nagyszerű érzés volt látni ezen a délután a régi játszótársakat. A BL-döntőt megnyert társakat. Ez a találkozás nagyon megdobogtatta a szívemet. Szívesen beálltam volna én is játszani, de féltem a sérüléstől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!