Női kézilabda

2015.05.14. 16:02

Dicséretes bajnoki szereplés - Az ország 4. legjobb női kézilabdacsapata a Kohász

Dunaújváros - Az érdi női kézilabdacsapat sikere után a dunaújvárosi nézőkben, a fantasztikus szurkolótábor lelkében sokféle érzés kavargott.

Jankó Árpád

Düh, szomorúság, értetlenség és együttérzés. Régóta tapasztaltunk olyan felfokozott idegállapotot a nézőtérről, amilyet a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának játéka most kiváltott. Minden Kohász-gólnál robbant a csarnok. Óriási örömöt jelentett, amikor az utolsó másodpercben (tényleg) Vincze Melinda góljával kiharcolta a csapat a hetespárbajt. Merthogy megadatott annak a lehetősége, hogy jobb büntetődobásokkal vasárnap újabb találkozón dőljön el a bronzérem sorsa.

Persze ekkor sokak fejében megjelentek a képek a tavalyi drámáról, amikor hetesekkel nyerte el a harmadik helyet az Érd gárdája. De magam is azt reméltem ezer nézőtársammal együtt, hogy nem létezhet még egyszer olyan balszerencse. Hát létezett! Az események megismétlődtek. Holott a hetesek első körében már ünnepelhetett volna a hazai publikum. 3-1-re vezetett a Kohász, mivel Kovács és Klivinyi labdáját Vig Vivien kivédte. Csakhogy a sorozat végén Bulath és Triscsuk is hibázott. De még lehetett tovább csigázni az idegeket. A folytatásban Kovács és Bulath is eredményes volt, Klivinyi megint rontott, tehát ismét előny nálunk. Hatalmas teher, szinte senki nem akarta vállalni az újabb hetesdobást. Végül Triscsukot rábeszélték, kihagyta. Mivel Krpez bedobta, már ebben a sorozatban az érdiek vezettek 2-1-re. Mindenki Takács Dusmátának szorított: sikerülni kell! Nem sikerült. Gridnyeva kapus igazi hetesölő volt ebben a sorozatban. Kész, elúszott a harmadik mérkőzés, a bronzérmes ismét az Érd együttese.

A vigasztalhatatlan Takács Dusmátát veszik körbe játékostársai, és igyekeznek megnyugtatni Dusit - emberséges, szép gesztus
Fotó: Zsedrovits Enikő

És ekkor a zokogó játékosokat látva a rendkívül sportszerű közönség felállva tapsolt, és köszönte meg az egész évi sikeres szereplést Ferlingéknek.

- A hetesekre nem tudok szavakat találni - mondta Mátéfi Eszter. - Kértem a lányoktól, bátran dobjanak, senkit nem okolunk majd, ha kihagyja a büntetőt. Szomorú vagyok, ahogy az egész csapat az. A játékosaim mindent kiadtak magukból. Becsületesen felkészültünk az érdiek játékából. Bár hullámzó teljesítménnyel, de a második félidőben csináltunk egy ötgólos sorozatot, és talpra álltunk. A mentalitásunk mintaszerű volt. Az igazsághoz tartozik, hogy az Érd kispadja jóval hosszabb a miénknél. Edzőjük sokat cserélhetett, és pihentette a rutinos játékosait. A rájátszásban nagyon éreztük Triffa Ágnes kapus és Kamper Olívia hiányát, de Mekler-Rádl Tímea is sérült volt a héten. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, megköszönve a vezetők, a szurkolók, a támogatók segítségét is. Azt se feledjük el, hogy immár másodszor küzdhettünk a bronzéremért a legjobb négy között, de hatalmas rangadón végül nem sikerült álmunkat valósággá változtatni - nyilatkozta a vezetőedző.

Természetesen fáj még sokáig a tegnapi balszerencsés végeredmény, de valóban nincs szégyenkezésre ok. A Dunaújvárosi Kohász az egész bajnokságon nagyszerűen küzdött, teljesített. Az elért eredményeit szívesen vette volna át a Székesfehérvár, a Siófok, a Debrecen, bármelyik esélyesnek gondolt együttes. Röviden: az országban a negyedik legjobb női kézilabdacsapat a D. Kohász.

Májusban még dolgozik a gárda, de már elkezdődött a jövő csapatának kialakítása. Az átigazolások, vagyis a nevek még mindig tabukérdést jelentenek, mert akadnak még megbeszélnivalók, kérdőjelek. Szemenyei István ügyvezetőtől újabb határidőt kaptunk: majd a jövő hét elején okosabbak leszünk. Azt is megtudhatjuk, hogy kik távoznak az együttesből. Építkezni kell, mert jövőre sem lesz könnyű a női bajnokság.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!