Női kézilabda

2015.01.25. 09:30

DKKA: döntetlen Vácon

Nem ok nélkül voltunk óvatosak a váci mérkőzés előtt. Az akkor a tizedik helyen álló váci női kézilabdacsapat sérültjei felépültek, és több balszerencsés meccs után ezúttal a Kohász női gárdájára fenték a fogukat.

Jankó Árpád

Ipress Center-Vác – Dunaújvárosi Kohász 23-23 (16-9)

600 néző. Vezette. Kékes Cs., Kékes P.

Vác: Biró – Hansághy 1, Tóth E. 5 (1), Farkas V. 4 (1), Fülöp 3, Hornyák 6 (1), Szondi 1. Csere: Stefanovics 1, Hámori 1, Dakos, Drávai 1, Jovetic. Edző: Ottó Katalin.

D. Kohász: Triffa – Azari Triscsuk 9 (3), Ferling 3, Takács D. 1, Bulath 3, Vincze 6. Csere: Nagy É. (kapus), Mekler-Rádl, Takács B., Gera 1, Khouiled. Edző: Mátéfi Eszter.

Az első negyedórában már kiderült, a váci együttes a sikertelen szereplése, balszerencséje miatti dühét, elszántságát is motivációként kezelte, és bátor, jó játékot produkált. Ehhez sajnos asszisztált a D. Kohász. Gyenge védekezés, rengeteg támadó hiba jellemezte a dunaújvárosiak játékát. és megszületett a szokatlan eredmény a félidő után: 16-9 a Kohász ellen! Ilyen gyatra teljesítmény nem jellemezte mostanában a Kohász játékát. A második félidőben még időben „felébredt” a vendégcsapat. Fokozatosan hozta be hátrányát, és Triscsuk nagyszerű hajrábeli góljaival egy pontot mentettek Ferlingék.

Mátéfi Eszter: – Sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk a váciaknak. Az első félidőben nem állt össze a védekezésünk, támadásban pedig nagyon sok hibát vétettünk. Eladott labdák, rossz lövések, rossz döntések.. Szünet után keményebben védekeztünk a motivált Vác ellen. Labdákat szereztünk, és így dobtuk góljainkat. Ám öt kapufát dobtunk, heteseket hagytunk ki. A végén azért becsületesen küzdöttünk, és egy pontot szereztünk mégpedig idegenben. Tudni kell, hogy voltak gondjaink. Azari, Bulath, Hosszu betegek, Kamper még mindig sérült. Mindenesetre a január 31-ei békéscsabai mérkőzésen is hasonlóan harcos csapatra kell számítanunk, és a tanulságokat természetesen le kell vonnunk a váci mérkőzésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!