Eddig kiváló az új esztendő első hónapjában a Kohász mérlege

2016. január 18., 18:22 szerző: Jankó Árpád
komment
Dunaújváros – A Siófok elleni párharc, amelyben a dunaújvárosi női kézilabdacsapat bár vesztett, de összesítésben az idegenben lőtt több góllal továbbjutott sokáig emlékezetes marad.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Igen nagy csata zajlott a két egymás elleni találkozón. Zdravko Zovko, a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője sportszerűségből jelesre vizsgázott a siófoki második mérkőzés után. A következőket nyilatkozta amikor az övéi örömtácot lejtettek (joggal):

– Mindkét csapat nagy szívvel küzdött, hihetetlenül jól harcolt, ezért elismerés illeti mind a két együttest.A dunaújvárosi mester nem járt a fellegekben. El is mondta, hogy bizony voltak hibák csapata játékában, de az akaratot, a lelkesedést mindennél többre tartotta. Belülről, a parkettáról a Kohász egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, az irányító Szalai Babett is így értékelt.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és ez be is jött. Nem tagadom, voltak játék közben nehézségeink. Ezekben benne volt az eddigi feszített januári tempó, ami azért sokat kivett a csapatból, az izgalom, a lelki nyomás. Ám én kulcstényezőnek tartom, hogy egységes csapatként, egymást kisegítve kézilabdáztunk. Volt egy nagyon bíztató szakasz a szünet után, amikor a Siófok zavarodottságában igen szellősen védekezett. Mindenképpen gólt akart elérni labdaszerzést követőn, és ekkor ajtó-ablak nyitva volt, de nagyon rosszul dobtuk a ziccereket. Én magamból indulok ki. Engem nagyon felidegesített a két játékvezető, mert sorozatban nem ítéltek nekünk szabaddobásokat. Ez a feszültség dolgozott bennem a helyzeteknél. Az első félidő után a szünetben az edzőkkel átbeszéltünk mindent. Megegyeztünk: ki kell bírni a második félidő harminc percét számunkra kedvező gólkülönbséggel. Az volt a jelszó, hogy ha kell, húzzuk ki a gödörből a másikat. Amikor Bulath Anita megkapta a jelet, hogy ő dobja a vége előtt a sorsdöntő büntetőt, biztos voltam a sikerünkben. Ő volt erre a legalkalmasabb. Az ő tudása, felkészültsége, profi mentalitása, rutinja döntött. Rohantam, és a nyakába ugrottam örömömben.  Szombat óta megállás nélkül fogadja a gratulációkat Szemenyei István, a a dunaújvárosi Akadémia ügyvezető igazgatója.

– Jogosan ünnepeljük a csapatot. Ez nagyon jó érzés, és persze az is, hogy a legjobb nyolc között vagyunk. Majdnem végig kézben tartottuk a két mérkőzést. A másodikat a negyvennyolcadik percig. Majd rengeteg helyzetet hagytunk ki. De az utolsó percben nekünk megítélt hetes, az hetes volt. Jól ítéltek a bírók. Rendkívül egységesen kézilabdáztunk, nem tudott a Siófok bennünket megtörni. Boldogok vagyunk, és kíváncsian várjuk a mai sorsolást, amit Bécsben tartanak meg. Azt kell mondanom, hogy ez az év eddig, a január nagyon sikeres. Ezen a héten csütörtöktől vasárnapig a Rudas iskola csapata harcol Veszprémben a diákolimpia országos döntőjében, szombaton érkezik bajnoki mérkőzésre a Debrecen. Egyszóval: továbbra is vannak szép feladataink.

Jankó Árpád

2016. január 18., 18:22 szerző: Jankó Árpád

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...