Női kézilabda

2016.05.04. 09:36

Kupagyőztes a Kohász! Így ünnepelt a csapat a Városháza téren (frissítve)

Ezer fokon égve győzött és szerezte meg a női kézilabda EHF-kupát a Dunaújvárosi Kohász, amely óriási biztatást kapva felőrölte német ellenfelét az arénában. (A mérkőzésről élőben közvetítettünk.)

Horváth Gábor

15:15 Elindult a csapat - galéria

 

 

A hangulat remek volt a Központi Sporttelepen, zúgott a Hajrá Kohász! Ami nagy meglepetés lehetett mindenki számára, hogy egy autóbusznyi drukker a Hajdúságból érkezett. A Debrecen feliratú pólókban feszítőknek nehezen mentek a dunaújvárosi rigmusok, dalok, a lelkesedésükre viszont nem lehetett panasz. Az egyik drukker, arra a kérdésünkre, hogy Debrecenből miért egyből nem Veszprémbe vezetett az útjuk, könnyedén csak ennyit válaszolt: - Itt alszunk Dunaújvárosban, reggelig mulatunk - vagyis a hajdúsági szurkolók biztosak voltak a Kohász sikerében. Azok a szurkolók, akik elindultak Dunaújvárosból időben, a meccskezdés előtt egy órával megérkeztek a Veszprém Arénához. Igaz, az egyik busz mondjuk úgy csiszre , ahogy leparkolt, kigyulladt. Némi túlzással fél Dunaújváros itt volt, hiszen hömpölygött a szurkolók sora a bejáratok felé. A németek is szépszámmal képviseltették magukat, az egyik szektort meg is töltötték, bár így élőben tényleg nagyon bizarr látvány a rózsaszín szerelésük. A mérkőzés kezdetére az aréna kétharmada telt meg, javarészt dunaújvárosi szurkolókkal. Azt biztosan mondhatjuk, hogy a veszprémieket nem hozta lázba ez a mérkőzés, hiszen az MKB Veszprém férfi csapatának hívei ezt a találkozót láthatóan kihagyták. Ennek ellenére remek hangulatban kezdődött a mérkőzés és várta 4500 ember azt, hogy a Kohász megszerezze a kupát.

 

17:30 - Égő busz az Aréna előtt

Dunaújvárosból egész délután folyamatosan szállították a drukkereket a találkozóra, amikor bő egy órával a derbi előtt kigyulladt az egyik busz motorja.A helyszínt biztosító rendőrök azonnal próbálták eloltani a tüzet, de a biztonság kedvéért a tűzoltókat is kihívták a járműhöz.
A forgalmat is lezárták az emeletes busz miatt, egyelőre nagy a dugó a környéken.

18:00 - Kezdődik a mérkőzés, telt ház előtt játszik a Kohász


Dunaújvárosi KKA - TuS Metzingen

I. félidő

3. perc - Az eredmény még mindig 0-0, próbálkozások mindkét oldalon, eddig legveszélyesebb akciónk Bulath kapufája.

4. perc - Triscsuk szerzi az első gólt, majd válasz a másik oldalon.

5. perc - Kovács lövi a második találatunkat, a válasz hamar megjött a német oldalról, 2-2.

6. perc - Takács szép gólt szerez, majd Zapf egyenlít, 3-3. Triscsuk újra beveszi a Metzingen kapuját, ismét vezetünk.

7. perc - Bulath betöréssel szerzi az 5. gólunkat, kettő az előny. 5-3.

9. perc - Újabb német találat, Vincze nem tudta kivédekezni. Egyenlít a Metzingen, Triscsuk sárgát kap.

10. perc - Vincze Melinda Bulath Anita passzát értékesíti a szélről. 6-5. Nem sokkal később ismét egyenlít a vendégcsapat, Bulath viszont a földre kerül, oldalát fájlalja. 6-6.

Életkép a Városháza térről: szurkolók a kivetítő előtt

11. perc - Kovács Anna kihagyja a büntetőt, marad a 6-6. Loseth dobja a németek a 7. gólját.

13. perc - Szalai földről bombázik, újra egál, 7-7. Oguntoye remekül véd, majd Triscsuk ismét gólt jegyez. 8-7.

14. perc - Kovács Anna szólója után 9-7.

16. perc - Egy szabálytalanság után büntetőt dob Triscsuk, már 10-7. Majd villan Azari, 11-7.

18. perc - Négygólos az előnyünk, időt is kér Konkoly Csaba, a vendégek edzője. 11-8 egy német gól után.

19. perc - Azari a szélről, 12-8.

20. perc - Újabb büntetőhöz jutunk, Triscsuk kíméletlenül bedobja, már 5 gólnál jár. 13-8, majd fordulnak a németek, 13-9.

21. perc - Szalai Babett újabb gólt szerez, már 14-9.

22. perc - A szélről kapunk gólt, 14-10.

23. perc - Triscsuk nagy gólt szerez, de a támadás után a földön marad, reméljük nem sérült meg.

24. perc - Büntetőt ítélnek ellenünk, 15-11-re módosul az állás.

25. perc - Triscsuk villan ismét, már a hetediket dobja, lehengerlő formában van. Túloldalt ismét gól, 16-12. Zovko időt kér.

26. perc - Takács Dusmáta ellen szabálytalankodnak, hetes. Triscsuk Krisztina nem hibázik, 17-12.

27. perc - Vinczét kiállítják, hetes, Triffa jön és véd, 17-12 marad az állás.

29. perc - Hiába az emberhátrány, Triscsuk betalál, 18-13.

30. perc - Szép góllal olvad az előnyünk, 18-14. Vége az első félidőnek.

II. félidő

1. perc - Hetessel indul a mérkőzés, Triscsuk nem tud hibázni, 19-14.

2. perc - Takács Dusmátával szemben szabálytalanság, kiállítás, viszont a büntetőt nem tudja értékesíteni csapatunk legjobbja, Triscsuk. 19-15.

3. perc - Újabb kiállítás, Bulath a hetesnél, bedobja. 20-15.

4. perc - Azari ejt a kapus felett, harmadszor eredményes.

5. perc - Temes dob vitatott helyzet után a túloldalon büntetőt, nem hibázik. 21-16.

6. perc - Bulathot kiállítják, emberhátrányban kell védekeznünk, újabb Oguntoye-bravúr.

7. perc - A szélről kapunk gólt, ismét 4 a különbség.

9. perc - Érvénytelen gól a német-oldalon, majd szépen kivédekezzük a támadást.

11. perc - Takácsot lerántják, hetest kapunk, Temest kiállítják. Bulath harmadik gólját szerzi, ismét ötgólos az előny.

12. perc - Szalai betör, 23-17. Konkoly Csaba ismét időt kér.

13. perc - Német támadást követően 23-18.

14. perc - Konkoly Csaba sárga lapot kap.

15. perc - Ápolás miatt áll a játék. A németek irányítója a vádliját fájlalja. Első képgalériánkat már fel is töltöttük időközben - az első félidőről.

17. perc - Takács másodszor eredményes, 24-18. Nagy lendületben a Kohász, a Metzingen mintha fáradna. Azari tovább növeli az előnyünket. 25-18.

19. perc - Zovko időt kér.

22. perc - Bizonytalan a Metzingen, elveszti a labdát, ki kell használnunk a hátralévő időt. Hibák mindkét oldalon.

23. perc - Triscsuk ismét betalál - egy kis szerencsével, de megvan a 26. gólunk.

24. perc - Azari jókor, jó helyen, gól, de sajnos a németek is, immár 27-19.

25. perc - Emberelőnyben zajlik az utolsó 5 percünk, Vincze-gól, 28-19. Kettős emberelőnyben játszunk, azonban hetest kapunk, 28-20.

26. perc - Azari a szélről ismét eredményes, 9 gólra nő ez előnyünk.

27. perc - Kovács Anna a kispadon, kétperces kiállítás. Szűk három percet kell kihúzni.

28. perc - Innen már nem lehet veszíteni, egy hajszálnyira vagyunk a kupagyőzelemtől! 29-21.

29. perc - Állva ünnepel az aréna!

30. perc - GYŐZELEM! Kupagyőztes a Kohász!

Dunaújvárosi Kohász-TuS Metzingen 29:21 (18:14)

Veszprém Aréna, 4500 néző. V.: Kijauskaite, Zaliene (litvánok).

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye, Triffa (kapusok), Hajtai, Triscsuk 11 (4), Azari 6, Takács 2, Szalai 3, Vincze 2, Bulath 3 (2), Klujber, Tomoriné, Kovács A. 2, Ferenczy, Kovács K., Horváth, Nick. Edző: Zdravko Zovko.

A Metzingen gólszerzői: Zapf 5 (1), Loerper 4 (2), Loseth 8, Grossman 1, Weigel 1, Michielsen 1, Temes 1 (1). Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 5/4.

 

21:55 - Összefoglalónk

Látványos show-elemekkel indult a ceremónia. A rózsaszínű vendéglányok és a vörös kohászosok üdvözölték a közönséget. A Kohász a már megszokott összeállításban várta a németek kezdését. Tartotta magát a Metzingen, de csak egyszer vezetett (6-7), az Újváros egyre pontosabban ágyúzta a német kaput. A 16. percben már 12-8-ra vezetett a dunaújvárosi együttes. Különösen Triscsuk Krisztina volt elemében, szenzációs gólokat dobott. De bárki is belépett a pályára, mindenki óriási koncentrálással kézilabdázott. Triffa Ági hetest védett, és jött Szalai Babett, aki megbabonázta a védekező német lábakat. Hiába kért Konkoly Csaba, a Metzingen edzője időt. Potyogtak a Kohász góljai. nemzetközi kupamérkőzésen is ritka, ha egy csapat egy félidőben tizennyolc gólt dob. A dunaújvárosiak harminc perc után 18-14-re vezettek. Ám ez még csak félsikernek számított. A németek szívósan, makacsul igyekeztek. Nem lehetett nyugodt a Bulath-formácicó. Darálni kellett, és okosan, koncentrálva, iszonyú keményen védekezve kézilabdázni. Mert a Metzingen ekkor még nem vesztett a gyorsaságából. Kettős emberelőnybe került a Kohász, és ezt ki is használta: (20-15, 21-16) Emberhátrányban egy kis megtorpanás a támadójátékban, ám a védekezésünk révén kőkemény falba ütköztek a németek. Zdravko mester remekül váltogatta a nyitott védekezést, a felállt sánccal. A 42. percben 23-17-nél Konkoly Csaba megint időt kért, mert jól látta, hogy lassan elúszik a németek hajója, tenni kell valamit ellen. Nem sikerült neki. A dunai naszád szelte a habokat. A vendégek a 48. percben még csak négy találatot szereztek a második félidőben. Ez pedig édeskevés. A Kohász rendkívül egységesen, igazi csapatjátékot mutatott be a hálás közönségnek. És a nagyon fáradt német csapat megadta magát. 29-21 lett a vége, s a Dunaújvárosi Kohász csapata kupagyőztes lett.

Nemcsak a Veszprém Arénában gyűlt össze szépszámú dunaújvárosi szurkolói tábor, hanem Dunaújvárosban, a Városháza téren is kisebb foghíjjal , de megteltek a padok ülőhelyei. A kivetítőre többnyire feszült figyelemmel meredő közönség egy-egy gólt visszafogott tapssal konstatált, érezhetően mindenkiben benne volt annak az izgalma, hogy csak a végére ne rontsuk el! De nem rontottuk el! Sőt, ahogy egyre magabiztosabban játszottak a mieink, a téren összegyűltek is egyre odaadóbban drukkoltak, végül az utolsó másodpercekben mindenki felállva tapsolta meg a Dunaújvárosi Kohász EHF-kupa győzteseit.

Zdravko Zovko: - Mindent köszönök a csapat vezetőinek, a játékosoknak, a közönségnek. Óriási mérkőzés volt, egy korrekt ellenfelet győztünk le.

Konkoly Csaba: - Támadásban és védekezésben is felülmúlt bennünket a Kohász. Kis csapatom azért ezzel a második hellyel is büszke lehet.

Szemenyei István, ügyvezető: - Nagyon örülök, igazi csapatmunka volt, a csúcsra értünk. A csapatunkról a Hírlapban állandóan tudósító Jankó Árpád felesége betegsége miatt nem tudott itt lenni a mérkőzésen. Ezt a győzelmet nekik is ajánlom.

Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke: - Öt éve kezdtük el a munkát, amikor az volt a kérdés, hogy egyáltalán megmarad-e a csapat. Megalakítottuk az akadémiát és az akadémia jogcímén tudtunk az első osztályban elindulni. Nem estünk ki, hanem folyamatosan fejlődtünk. Most pedig megnyertük az EHF Kupát, méghozzá 100 százalék magyar játékosokkal. Átérzik, mit jelent nemzeti színekért küzdeni. Úgy érzem, most elértünk mindent, amit eddig lehetett.

Radulovics Bojana, szakmai igazgató: - Amikor évekkel ezelőtt elvállaltam a szakmai igazgatói posztot, elkezdtünk építkezni. Mindig arra törekedtem, hogy családias hangulatban dolgozzunk, mint ahogy annak idején én is játszottam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elérjük ezt az eredményt. Csak együtt lehet eredményeket elérni, így kell dolgoznunk tovább. Tele van a szívem boldogsággal.

00:37 - Ünnep a Városháza téren

 

 

 

 

További képgalériáink



 

 

 

 

 

 

 

Korábbi cikkeink az EHF-kupa döntővel kapcsolatban:

Múltidézés: az 1998-as EHF-kupa döntő


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!