Női kézilabda

2015.08.12. 12:56

Pénteken és szombaton már éles játék következik a kupán

Dunaújváros - Négy éve, amikor az Akadémia átvette a felnőtt csapatot, kezdődött el a kétnapos Kohász Kupa története. Azóta már más-más néven, de hagyománnyá vált augusztus végén.

Jankó Árpád

Szemenyei István ügyvezető igazgató ezt a két napot fontos felmérésnek tartja.

- Hol csak magyar, hol külföldi együttesekkel játszva láthattuk, hol is tart a csapat a felkészülésben. Idén igen erős lesz a mezőny. A Vác, a Fehérvár, a Debrecen, az orosz Zvezda Zvenigorod és a román Zalau (Zilah) és a Kohász csap össze a kupáért. Vagyis három olyan belföldi gárda jön hozzánk, amelyek tavaly is üldözőink voltak. A két külföldi csapat pedig visszatérő, nekik is a tesztelés a céljuk. Két csoportban három-három csapattal szerveztük meg a tornát, amelyen a szponzor jóvoltából különdíjat kap majd a legjobb kapus, a legjobb játékos és a gólkirálynő. A belépés természetesen ingyenes. Pénteken a Kohász 11 órakor a Debrecennel, 19 órakor a Zvezda Zvenigorod csapatával játszik. Szombaton délelőtt pedig következnek a helyosztó mérkőzések. Fontos elmondanom, hogy a kétnapos kupa ideje alatt árusítjuk a bérleteket is. Az áruk nem változott, de sietni kell a megvétellel, mert nagyon nagy az érdeklődés.

Radulovics Bojana és Szemenyei István mindent elkövetnek annak érdekében, hogy   jó körülmények között dolgozzon a csapat
Fotó: Zsedrovits Enikő

Neves szakemberek, játékvezetők dirigálják a mérkőzéseket...

- Szeretnénk, ha a Dobrovits Csaba-dr. Tájok Péter páros vezényelné le a döntőt. De bíráskodik majd a Horváth-Marton, a Felhő-Öcsi és a Bacs-Bóna páros is.

- Térjünk vissza a csapathoz. Igen kemény munkát végeznek a lányok...

- A rosztoviak példáját követve még a küzdősportok, a birkózás elemei is szerepelnek az edzéseken a futás, a kondizás mellett. De most már azért a labda a főszereplő. A formába hozás, az összecsiszolódás a feladat. Ezt szolgálja majd a hazai torna. Várjuk is a közönségünket, mert remek mérkőzésekre számíthatunk.

- Zsúfolttá vált az augusztus vége...

- Augusztus 22-23-án indulunk Vácon egy szintén kétnapos kupán, augusztus 28-án pedig egy fantasztikus délutánt rendezünk a Dunaújváros Sportcsarnokban, amelyen elbúcsúztatjuk kiválóságunkat, Ferling Bernadettet az aktív játéktól. A közönség két vegyes csapat játékában gyönyörködhet. Régi nagyszerű dunaújvárosi sztárok, válogatottak, a sportág nagyjai, Detti játszótársai vállalták, hogy mezt húznak, és tiszteletére kézilabdáznak.

Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója is lelkesedéssel, örömmel várja az őszi feladatokat, most pedig a Kohász-Hummel Kupát.

- Azért van bennem elégedettség, mert napról napra látom: jól halad a csapat a felkészülésben. Számomra nemcsak a technika, a taktika a fontos, vagyis a szakmai rész, hanem a kézilabdázók hangulata. Csak jókedvű, felszabadult, lélekben, fejben is tiszta, kiegyensúlyozott játékosok munkáját látom a csarnokban. Ha ez nincs, akkor siker sincs. A Győr és az MTK elleni találkozók is tanúsítják: kezd összekovácsolódni a játékoskeret. A tavalyihoz képest Kovács Anna jövetelével erőseb lett a jobb oldalunk. A beállóval a játék közben javult a kapcsolat. Oguntoye Viktóriával együtt pedig három kiváló kapusunk áll rendelkezésre. De a többi újonnan igazolt kézilabdázóval is teljes mértékben elégedett vagyok. Kiváló a csapat erőnléte, így lendületes, fiatalos játékban bízom. És persze tovább dolgozunk a támadás-védekezés javításában is. A kézilabdázóink, ahogy telnek a napok, maguk is érzik, tapasztalják a fejlődést a csapat játékában. És ezek az apró sikeres mozdulatok, megoldások, passzok és találatok is javítják a hangulatot. De nemcsak náluk, hanem nálam is.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!