Női kézilabda

2014.10.30. 18:55

A Dunaújvárosi Kohász nyolcadik embere a szurkolótábora

Dunaújváros - Ma tehát minden kérdésre, tépelődésre, tippelésre választ kapunk. A FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata feltüzelve érkezik a Dunaújvárosi Kohász vendégeként a Dunaújváros Sportcsarnokba.

Jankó Árpád

A feltüzelve szó márcsak azért is igaz, mivel a Ferencváros egy döntetlen, egy vereség után most már szeretne győztesként hazatérni.

Ez a motiváció a Fradinál, a dunaújvárosi csapatnál pedig az, hogy az érdi szép győzelmet követően a régi ellenféltől ismét szeretnének Ferlingék pontot (pontokat) szerezni.

Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője néhány mondatban még utalt a legutóbbi érdi kiváló játékra és a dicséretes győzelemre.

- Ez az érdi siker nagyon jót tett nekünk. Az is fontos volt, hogy a mutatott játékunkat a televízión keresztül az egész ország nézhette. A mérkőzés és a kézilabda minden elemében sokkal jobbak voltunk a tavalyi bronzérmesnél. A mai találkozó természetesen más és nagyon nehéz lesz. Tudomásul kell venni, hogy a Ferencváros BL-szintű együttes. Szinte alig van játékosuk, aki ne lenne válogatott keret tagja. Sorolhatnám Tomorin kívül a többi nagyszerű játékosukat is, de az a csapat létszámának felolvasását jelentené. Ettől függetlenül, mi már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felnőni a feladathoz. Becsülettel készültünk, de azt azért tudjuk, hogy reálisan a Ferencváros a mai találkozó esélyese. De nagyon kemény csatát akarunk vívni a Fradival, és az utolsó pillanatig fogunk küzdeni. Óriási hangulat lesz, és persze nagyon várjuk szurkolóink bíztatását. Ismerjük a Fradi játékát, amelyre leginkább a gyorsaság a jellemző. Ha sikerül nekik lerohanni bennünket gyorsindításokkal, akkor bajban leszünk. Világos a helyzet: a védekezésünknek szikrázóan keménynek, mozgékonynak kell lenni, és a támadásokkal pedig meg kell találni a Ferencváros gyenge pontjait.

Nagyszerűen kézilabdázott legutóbb Érden Azari Fruzsina. Várjuk tőle ma este is a folytatást

Az érdi bajnoki találkozón a D. Kohász egyig legjobbja Azari Fruzsina volt. Remek elfutások és nagyszerű gólok, ráadásul sikeres védekezés növelték teljesítménye minőségét. A dunaújvárosi csapat szélsője a következőképpen látja a mai találkozót.

- Mindent összevetve, azt gondolom, hogy ez a meccs háromesélyes. Nehéz lenne határozottan tippelni, de nem is kell. Mi ma úgy megyünk ki a csarnok parkettájára, hogy becsülettel felkészültünk, és mindent megtettünk azért, hogy sikeresek legyünk a Fradi ellen. Jól tudjuk, hogy ellenfelünk nagyon gyors társaság, nem adhatjuk kezükbe a labdát. Meg kell állítani a Ferencváros rohamait. Kényszeríteni kell őket arra, hogy felállt fal ellen támadjanak. Taktikusan, nagyon keményen védekezünk, és remélem folytatjuk a Fradi ellen is az Érden bemutatott eredményes támadójátékunkat. Az biztos, hogy nagyot küzdünk, harcolunk a mai találkozón. De ez a Kohász csarnokában egy rangos ellenféllel szemben kötelező. Óriási előny most számunkra, hogy telt ház lesz, és rengetegen szurkolnak nekünk. Egy hazai csapatnak mindig nyolcadik embere a saját közönsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!