Női kézilabda

2016.02.12. 17:34

A vegetáriánusok kikerültek a kezdőcsapatból, a kispadon ültek

Dunaújváros - A péntek délutáni edzés elmaradt a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata részére. A hölgyek és természetesen a csapat vezetői is buszba szálltak, és meg sem álltak Mezőfalváig.

Jankó Árpád

Az egész társaságot - játékosokat, a csapat támogatóit a fenntartókat, szakvezetőket, a csapat barátait - nagy szeretettel várták a Mezőfalvi Termelői és Szolgáltató Részvénytársaság hatalmas termében a házigazdák. A Kohász különítménye a gólöröm helyett a lukullusi boldogságok átéléséért keltek útra. Az Rt. adta a helyszínt, az Akadémia állta a disznóölés költségeit, a Hagyományőrző Szurkolói Klub tagjai pedig a szakmai munkáért felelt.

A szenvedőalany, akit nem ismertünk - nevezzük el Dezsőnek - már szerdán elhalálozott, így péntekre már csak a trancsírozás, a töltelék keverése, a töpörtyű kisütése maradt. Egyszóval: a fehér asztal mellett a gőzölgő orja leves, a ropogósra sült oldalas darabkák eltüntetését követően türelmesen várta a gyülekezett a hurka, kolbász töltését. Előtte azonban ünnepélyes keretek között, mutatós díszdobozba kapta meg ajándékképpen Bulath Anita csapatkapitány Dezső méretes farkincáját. A megsült sertésalkatrészek ropogtatása közben azt is megtudtuk, hogy Zdravko Zovko mester a böllérkedéshez is ért. Harminc éve tölti otthon a híres horvát kulent. A jó hangulatú disznótoros ebéd után a szakvezetés eltekintett a mérlegeléstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!