Női kézilabda

2015.11.24. 15:41

EHF Kupa: a dunaújvárosiaknak a Siófok együttesét húzták ki

Dunaújváros – Kedden a nemzetközi szövetség központjában Bécsben megtörtént a női kézilabdacsapatok kupasorsolása a negyedik fordulóra.

Jankó Árpád

A magyar csapatok két kupában is érdekeltek voltak. A KEK-ben az Érd csapata várta a sorsolást, végül a holland Sercodak Dalfsen gárdáját kapta. AZ EHF Kupában pedig a Dunaújvárosi Kohász és a Siófok KTC kapott ellenfelet. A tizenhat csapat közül a dunaújvárosiaknak a Siófok együttesét húzták ki. Emlékezetes, hogy a Kohász október 25-én nagyszerű játékkal 28-20-ra legyőzte a Balaton-parti gárdát.

Érdekességet jelentett a sorsoláson az is, hogy a csapatok között volt még két román és két orosz együttes is, akik szintén egymással fognak majd megküzdeni a sorsolás szeszélye révén.

Vincze Melinda az októberi hazai találkozón négy gólt dobott

A D. Kohász pályáján rendezik majd meg az első mérkőzést, mégpedig január 9-10-én, a visszavágóra pedig egy hét múlva lehet számítani.

Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Akadémia szakmai igazgatója a sorsolás eredményéről a következőket mondta:

– Annyiban jó számunkra a sorsolás, hogy nincsenek költségek, nem kell nagyon messze utazni. De a csapat egyik legerősebb csapatát kaptuk, amelyik a bajnokságban is riválisunk. Ez a párharc szorosnak ígérkezik. Jobb lett volna, ha a második mérkőzésen játszunk itthon. Viszont ha úgy kézilabdázunk ellenük, ahogy októberben tettük, akkor nem lesz gond a visszavágón sem.

Ferling Bernadett sosem szerette, ha a nemzetközi kupában magyar csapattal kellett megmérkőzni.

– Az mindig feldobta a hangulatot, ha idegen helyen, más környezetben, idegen tájat, embereket megismerve készülhettünk a játékra. Most elmondható, hogy két egyforma játékerőt képviselő csapat küzd meg egymással. Hatalmas meccs lesz. De vannak októberről szép emlékeink. Itthon olyan előnyt kell szerezni, ami elég lesz.

Takács Dusmáta viszont örül a Siófoknak.

– Mégpedig azért, mert nem kell hatalmas távolságot megtenni a kontinens keleti részére. Az is pozitív, hogy ismerjük alaposan a Siófokot, igaz ők is bennünket. Mivel az első találkozó lesz nálunk, több gól előnnyel kell majd Siófokra utazni a visszavágóra. A szurkolók segítségével ez lehetséges.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!