Női kézilabda

2015.08.13. 16:56

Ferling Detti nélkül játszik már a Kohász

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata pénteken és szombaton a Kohász-Hummel Kupáért játszik, de már Ferling Bernadett nélkül.

Jankó Árpád

Ferling Bernadett (középen fekete mezben) már vezetőként adott tanácsokat a Dunaújvárosi Kohász játékosainak
Fotó:Zsedrovits Enikő

Ferling Bernadett furcsa ezt leírni vezeti, magyarázza a gyakorlatokat és ha kell, a variációk kedvéért beáll szükség-szélsőnek. Egyszóval: nem őt dolgoztatják már, hanem ő is dolgoztatja a játékosokat az edzésen. Természetesen ott lesz a IV. Kohász-Hummel Kupán.

- Ilyenkor augusztus közepén már nagyon vártam a hazai kupát, mert igen jó meccseket játszottunk a külföldi és a hazai csapatokkal. Ez a két nap azért nem lesz könnyű a játékosoknak, mert megerőltető két-három edzés után, ráadásul nagy melegben kell lejátszani a meccseket. De ez az ellenfeleknél is így történik ez. Amikor már elkezdődik a torna, akkor annak hangulata legyőzi a fáradságot. Persze az öt új játékos izgulni fog, hiszen jól akar mindenki bemutatkozni a hazai közönség előtt. De majd belejönnek. Folyamatosan zajlik a csapatépítés, ami nehéz feladat. De végre elértünk már oda, hogy a kezdőcsapat összeállításánál van kikből választani. Ez a kupa is a döntésekben segíti majd a vezetőedzőt, Mátéfi Esztert.

Augusztus 14-15-én (péntek-szombat) női kézilabda kupát rendeznek a Dunaújváros Sportcsarnokban. A részt vevő csapatok: A csoport: Zvezda Zvenigorod, Debrecen, Dunaújvárosi Kohász. B csoport: H.C. Zalau, Interpress Vác, Fehérvár KC. A menetrend augusztus 14-én: 9.30 óra H.C. Zalau (Zilah) - Fehérvár, 11 óra: D. Kohász - Debrecen, 13.30 óra: Interpress Vác - Fehérvár. 15 óra: Debrecen - Zvezda Zvenigorod, 17.30 óra: H.C. Zalau - Interpress Vác, 19 óra: Zvezda Zvenigorod - D. Kohász.

Menetrend augusztus 15-én: 10 óra: A3 - B3, 12 óra: A2 - B2, 14 óra A1 - B1. Eredményhirdetés 15.30 órakor.

A részt vevő csapatok kupadíjazásban részesülnek. Különdíj a játékvezetők és az edzők szavazata alapján: a torna legjobb kapusa, a torna legjobb játékosa, a torna gólkirálynője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!