Női kézilabda

2015.11.22. 19:16

A Dunaújvárosi Kohász a legjobb tizenhat közé jutott a kupában

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata teljesítette a feladatát. Az Indeco Conservano olasz csapatot Itáliában is legyőzte, kettős győzelemmel, 68-49-es gólkülönbséggel jutott tovább.

Jankó Árpád

Így a Dunaújvárosi Kohász várhatja a következő ellenfelét, mivel a legjobb tizenhat csapat közé került az EHF Kupában többek között francia, német, dán, román, orosz, szlovák, norvég, svéd együttesek közé került.

Indeco Conversano - Dunaújvárosi Kohász 24-31 (12-17)

Conversano, vezette: Vujacsics, Kazanegra (montenegroiak).

Indeco: Giona, Ganga 7, Rotondo 6, Babbo 4, Barani 4, Trombetta 2, Kötgensen, Attodor, Caccioppoli, Lo Greco, Lopriore, Minoia, Moroca, Roscino.

D. Kohász: Oguntoye Azari 3, Kovács 5, Bulath 5, Takács D. 3, Triscsuk 6, Vincze 5. Csere: Nagy, Triffa (kapusok), Szalai 3, Kamper 1, Gindeli, Hajtai, Klujber, Nick.

A Kohász a már megszokott felállásban kezdte a mérkőzést, és hamar megnyugtató előnyt szerzett. Az első félidő végén már a fiatalokat küldte be Zdravko Zovko szakvezető. A Kohász felvette a saját ritmusát. Gyors támadásokból tudtak a vendégek könnyű gólokat dobni. A második félidőt is az első sor kezdte, és 15-26-nál időt is kértek az olaszok. Ideiglenesen kialakult a közte tíz (20-30) is, és megint jöhettek a Kohász fiatal játékosai. A mérkőzés végefelé kicsit faragtak a hazaiak a hátrányukból, mert több hétméteres és kiállítás is történt a Kohász kárára. Ám a magabiztos győzelem megszületett a szimpatikus, igen lelkes fiatal olasz csapat csarnokában.

Triscsuk Krisztina hatszor volt eredményes a visszavágó meccsen

Zdravko Zovko: - Fontos volt, hogy idegenben is győzzünk. A fiatalok több lehetőséget kaptak, hogy rutint szerezzenek. Voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, főleg az első félidőben, amikkel elégedett voltam. Talán a ziccerek jobb kihasználására kell még ügyelni. A jó megoldásokra lehet majd a jövőben építeni.

A Dunaújvárosi Kohász vasárnap délután hazaérkezett. A héten szabadságot kap a csapat, de a válogatott keret tagjai kedden edzőtáborba vonulnak.

Szemenyei István, a Kohász Akadémia ügyvezető igazgatója a conversanoi mérkőzésről nem szakmai szempontok szerint nyilatkozott.

- A továbbjutás mellett örültem azért is, hogy ez az utazás nagyon jó terepe volt annak, hogy a csapat egy másfajta közegben, miliőben legyen együtt. Ez az út összekovácsolta a csapatot. Volt idő beszélgetni egymással, a csapat vezetőivel. És kialakult egy sportbarátság is. Az olaszok jövőre szívesen jönnének hozzánk edzőtáborozni, gyakorolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!