Női kézilabda

2014.07.14. 18:15

Dunaújvárosi Kohász: hatan mentek, öten jöttek

Dunaújváros - Lejárt a női kézilabdázók szabadsága, és már elkezdték a csapatok a nyári felkészülést az új bajnokságokra.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Campus Étteremben tartotta meg hétfőn az ilyenkor szokás sajtótájékoztatóját. Ezt az eseményt megtisztelte Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor , aki köszöntötte is a csapatot.

- A tavalyi bajnoki évben olyan fejlődés volt tapasztalható a női kézilabdacsapat munkájában, ami meg is hozta az eredményét. A Dunaújvárosi Kohász nagy küzdelemben maradt csak alul a bronzéremért vívott versengésben. A siker után most már elmondhatjuk: nagy csapattá vált a Kohász. És nem csak a felnőtt együttesre, hanem az utánpótlás-nevelésre is gondolok, amikor elismerésemet fejezem ki az elért eredmények előtt. Egy ilyen csapatot jó szívvel tud a főiskola és az önkormányzat is támogatni. Sok sikert kívánok a csapatnak és a szurkolóknak - fejezte be rövid köszöntőjét a város polgármestere.

Az új játékosok (balról): Nagy Éva, Takács Bianka, Azari Fruzsina, Triffa Ágnes, Kamper Olívia

Ezután Szemenyei István, a DKKA ügyvezető igazgatója tartotta meg beszámolóját. Természetesen azzal a témával kezdte mondandóját, ami a szurkolókat a legjobban érdekli. Kik távoztak, és kik érkeztek?

- Hat játékostól búcsúztunk el. Kopecz Barbara, Vadász Ildikó, Kővári Barbara, Takács Fruzsina és a két kapus, Pisák Renáta, valamint Csapó Kyra távozott a csapattól. Érkezett lét kapus: Nagy Éva Siófokról, Triffa Ágnes Vácról, valamint hozzánk igazolt Takács Bianka Veszprémből, Azari Fruzsina Fehérvárról, Kamper Olívia Vácról. Egyelőre több játékossal nem tárgyalunk - sorolta a neveket Szemenyei István.

Úgy hírlik, hogy egy balkezes átlövőt is keresett a Kohász, de ha talált is, a megegyezés nem sikerült. A továbbiakban azt is megtudtuk, hogy a sportiskola csapatait átvette az Akadémia. Tizennégy kézilabdás kislány beiskolása is megtörtént a Rudas középiskolába, de fejleszteni fogják a bázisiskolai hálózatot is. Ezt követően kellemesen meglepő bejelentést is tett az ügyvezető. Kapcsolat felvételeléről van szó a dán Viborg és a Kohász között. A dunaújvárosi csapat egy hetet Viborgban tölt, ahol a kínai válogatottal és a hazaiakkal is játszik. A kapcsolat az ificsapatra és a juniorokra is vonatkozik. A sportcsarnok fejlesztése is megkezdődik két ütemben (300 millió Ft.) Jövőre egy munkacsarnok építését is tervezik. TAO-s pályázatból 800 millió forint értékben.

Mátéfi Eszter szakvezető először a szakmai sikert emelte ki hozzászólásában. A munka, az alázat, a tisztelet jellemezt a csapatot, amely erőn felül teljesített a negyedik helyével. Mi voltunk a meglepetéscsapat. Ezen az úton haladunk tovább. mondta a vezetőedző.

Az idén is megtartják a Kohász Kupát hat csapattal. Augusztus 1-jétől kezdik árusítani a bérleteket. Augusztus 21-én pedig a Dózsa mozi előtt rendeznek egy kellemes estét a kézilabda barátainak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!