Női kézilabda

2014.10.05. 17:08

Hét percet kapott csak a Kohásztól a békéscsabai csapat

Dunaújváros – A mostani bajnokságban egyik mérkőzésre sem lehet egyértelműen tippelni, de annyit megengedhettünk magunknak szombaton, hogy a Békéscsaba elleni hazai találkozóra mindenképpen Kohász-sikerben bízzunk.

Jankó Árpád

Szombaton a találkozó előtt búcsúztatták el a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetői, munkatársai, játékostársak és a szurkolók Sánta Dórát, aki befejezte egészségi okok miatt pályafutását. Ám továbbra is a Kohász családjába tartozik, mert igényt tartanak Dóra munkájára, de már nem játékosként, hanem az egyesület irodájában tevékenykedik majd. Hat évig játszott az egyesületben.

Szemenyei István és Radulovics Bojana búcsúztatta el Sánta Dórát, aki megkapta emlékbe a 11-es számú mezét (Fotó: Ónodi Zoltán)

Dunaújvárosi Kohász – Eubility Group Békéscsaba 33-17 (21-9)

Dunaújvárosi Sportcsarnopk, 700 néző. Vezette: Medve R., Nagy L.
D. Kohász: Triffa –Azari 4, Triscsuk 5 (1), Takács D. 1, Vincze 4, Bulath 7 (3), Ferling 4. Csere: Vig (kapus), Berta 3, Ács, Kamper 1, Takács B., Ferenczy 1, Hosszu 3, Kemény. Edző: Mátéfi Eszter.
Békéscsaba: Sipeki –Kovács 1, Nikolayenko 4 (1), Szögi 2, Szabó 4, Glusica 2, Gávai 1. Csere: Kölcze, Terenyi (kapusok), Tóth 1, Török 1, Walfisch, Sári 1 (1). Edző: Avar György.
Hétméteresek: 5/4, illetve5 /2.
Kiállítások: 8, illetve10 perc.

Meglepően indult a mérkőzés, mert a csabaiak egészen a hetedik percig vezettek. 5-4 után viszont már bemelegedtek a hazaiak. Egy fokozattal keményebbre állították a védekezés „kapcsolóját”, a lerohanásoknál is nagyobb sebességre váltottak, Vig Vivien is védett egy büntetőt, így nemsokára 14-6-ot mutatott az eredményjelző. A dunaújvárosi játékosok ráéreztek a kézilabda szépségére, és láthattuk: ez a csapat ezen a találkozón nem fog izzadtság szagú, keserves győzelmet aratni. Így lett. Ferlingék egy mutatós, vidám játékkal könnyedén varázsoltak a csarnokból Mosolyországot. Valóban minden hazai kézilabdázónak fülig ért a szája (a mienk is), amikor a 24. percben meglett a közte tíz (18-8). A félidő 21-9-es végeredménye sem volt akármi. Tán emlékeink között sincs ilyen ellenfelet megalázó vezetés egy vergődő csapattal szemben.



Dörgés, villámlás hallatszott ki a csabai öltözőből a szünetben. Nyilván Avar mester feltett egy-két kérdést a csabai hölgykoszorúnak. Ám ahogy folytatódott a találkozó, abban sem volt semmi köszönet, mármint a vendégek számára. A dunaújvárosi közönség természetesen jól szórakozott, s többször is vastapsra ragadtatta magát. A vígjátékban egyre több poén esett: Bulath lepókhálózta a felső sarkot, Triscsuk a kapusig beugrott dobásánál, s egymás után érkezett a fiatalság a pályára. Közülük Ferenczy Fruzsinának kedvezett a szerencse, mert egyszer ő is betalált. Tény, hogy 0-2-nél a Békéscsaba beragadt, és összeesett. Az előadás után pedig dörgő taps köszöntötte a hazai szereplőket. Nagy siker volt! A függöny most egy kis időre legördül, mert bajnoki szünet következik a válogatott programja miatt.



Mátéfi Eszter: – Azt játszottuk, amire képesek vagyunk. Örömet, szép estét szereztünk a közönségünknek. Az első perctől végig tiszta fejjel játszottunk, védekeztünk, támadtunk. Örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni a játékra.

Avar György: – Az keserít el főképp, hogy amire egész héten készültünk, azt képtelenek voltunk végrehajtani. Lendületből jöttek ránk a hazaiak, amit nem tudtunk megállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!