Női kézilabda

2014.10.01. 18:25

Kohász: itthon ismét kell a két pont

A Vác elleni jó játék és szép győzelem után ismét itthon játszik a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata. Szombaton 18 órakor kezdődik a találkozó a Békéscsaba ellen. Erre a találkozóra is sok nézőt várnak Ferlingék.

Jankó Árpád

De máris egy közleménnyel kezdem a meccs beharangozóját. Kiindulva a tavalyi történtekből: emlékezetes, hogy csípős volt a csabai az elmúlt bajnokságban. No, nem a csapat, hanem a békéscsabai B-közép. Vagyis a vendégszurkolók vehemenciáját csak komoly rendőri közbelépéssel lehetett kordában tartani, ezért a szombati mérkőzés kiemelt biztonságú fokozatot érdemel, s az átlagosnál nagyobb lesz a készültség (rendőri is). Ezért a rendezők azt kérik a dunaújvárosi szurkolóktól, hogy időben érkezzenek ki a sportcsarnokba. A másik kérés pedig az, hogy a tavalyi incidensnek ne legyen következménye, vagyis a dunaújvárosi B-közép tanúsítson mérsékletet, ne akarjon revánsot venni!

Takács Dusmáta nem ijed meg a közelharctól - okozni fog kellemetlen perceket a csabaiaknak

A küzdelem folyjon a parkettán, mert hogy nagy harc lesz, az egészen biztos. Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője nagyon jól ismeri a csabai keretet, és a játékuk stílusát.

- A Békéscsaba rutinos játékosai, Nyikolajenko, Glusica, Szabó Valéria nagyon kellemetlen, szívós ellenfelek. Egyszóval: a vendégcsapat első sora igen erős. Utána már a kispadon fiatal játékosok ülnek, akik ügyesek. Idegenben is nagyon bátran támadnak, úgy jönnek majd hozzánk, hogy nincs vesztenivalójuk. Kőkemény a védekezésük, amit fel kell majd törnünk. Arra törekszünk, hogy a saját akaratunk érvényesüljön a játékban. A Vác elleni szép siker jó hangulatot teremtett a csapatomnál. Legutóbb a támadásban, védekezésben is ellenfelünk fölé nőttünk.

Takács Dusmáta, a Kohász beállója sem tartja könnyed sétagaloppnak a szombati mérkőzést.

- Szerintem nehezebb lesz, mint a Vác elleni volt. A Békéscsaba rutinos játékosai évek óta együtt játszanak, s ez nekik előnyt jelent. Fontos lesz, hogy nagyon fegyelmezetten kézilabdázzunk, mert csak így lehet feltörni a védekezésüket. Ahogy ők tervezik, mi is igen agresszíven, keményen fogunk védekezni. Ehhez komoly muníciót kaphatunk majd a hazai szurkolóktól.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!