Női kézilabda

2014.10.28. 18:00

Üstökös Kupa: 63 csapattal több száz kézilabdázó

Dunaújvárost két napra benépesítették az ország különböző pontjairól érkező fiatal kézilabdázók.

Jankó Árpád

Nemcsak a Dunaújváros Sportcsarnokban, hanem négy általános iskola tornatermében, valamint a főiskola csarnokában is pattogott tegnap is a kézilabda. A kétnapos Üstökös Kupán, amelyet a megyei szövetség rendezett Dunaújvárosban és Székesfehérváron hatvanhárom utánpótlás-csapat játszott különböző kategóriában, korcsoportban. A kupán természetesen Radulovics Bojana, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetője is megjelent. Ahogy mondta, ez a torna az ország minden részéből vonzotta a gyerekcsapatokat, s a dunaújvárosi akadémia számára is fontos eseményt jelent.

Az U13 csapat 17-16-ra győzött az Éles Kézisuli ellen. Takács Cecília dob gólt

- Dunaújvárosból tizenegy csapat vett részt a kupán, összesen pedig hatvanhárom együttes indult. Számunkra már csak azért is fontos ez a rendezvény, mert a sikeres szereplésen kívül ilyen sok együttesben mindig találhatók olyan tehetségek, akik esetleg később nálunk folytatják a kézilabdázást. Edzőinknek külön feladat, hogy figyeljenek fel a kimondottan tehetséges gyerekekre.

- Váltsunk témát! Olvasóink szívesen vennék, ha kapnának tájékoztatást a Dunaújváros Sportcsarnok felújításáról, vagy ahogy már hallani: netán egy teljesen új kézilabda-csarnok építéséről.

- Valóban szó lehet egy új három-négyezer nézőt befogadó csarnok építéséről is. A másik verzió pedig a jelenlegi felújítása. Maradjunk ennél a megoldásnál. Egy kormány által kirendelt bizottság már megtartotta a szemlét, és a döntés novemberben történik meg. A rossz hír az, hogy a felújítás csak májusban kezdődhet el, a jó hír pedig az, hogy nem a társasági adóból finanszírozzák, hanem a jövő évi állami költségvetésből. Vagyis nem a klub kezelésében történik a felújítás. A Nemzeti Sportközpont és az önkormányzat által történik majd a beruházás. A mostani csarnok átfogó felújítása, átalakítása, az öltözők feletti oldalon lelátó építése, valamint a röplabdacsarnok mellett egy munkacsarnok felépítése is napirenden van. Sajnos mindez nem fejeződik be szeptemberig, tehát majd a főiskola csarnokát kell igénybe vennünk. A tervek, a számítások javában készülnek, s rövidesen a kormányülés asztalán lesznek a megoldásokkal kapcsolatos ajánlások.

- Ugorjunk megint egy nagyot. A fenti téma több hónap múlva lesz aktuális, viszont néhány nap múlva egy nagyon fontos esemény következik. Pénteken 18 órakor kezdődik itthon a D. Kohász Ferencváros bajnoki találkozó. Mivel kezdjük?

- Természetesen csapatunk érdi nagyszerű játékával. Mindenki kiváló teljesítményt nyújtott. Mindenki tudta a dolgát, s a végén lejátszottuk a pályáról a tavalyi bronzérmest. Minden rendben van a csapatnál. Már alig várják a játékosok a Fradi elleni mérkőzést. Az én időmben is a Ferencváros elleni játék kiemelt fontosságú volt. Most is így van. Jó passzban vagyunk, remek az összhang a pályán. Fegyelmezett, taktikus kézilabda mellett a küzdeni tudás fogja eldönteni az eredményt. Nem görcsölünk, nyugodtak vagyunk. Azt is tudjuk, hogy a Fradit nagyon bosszantja, hogy már régen nyertek Dunaújvárosban, s most erre nagyon készülnek. Döntő tényező lehet, hogy melyik gárda bírja erővel, idegekkel a végéig. Ha a mi játékosaink kihajtják magukat, mindent kiadnak magukból, erőből, tudásból, akkor tiszta lelkiismerettel jöhetnek le a pályáról. Még akkor is, ha netán nem sikerülne pontot, pontokat elvenni nagy nevű ellenfelünktől. Mert azért ne feledjük, a Fradi Európa egyik legerősebb női együttese. De nekünk nagy erőt ad majd szurkolóink fantasztikus buzdítása, amely sokat segíthet az esetleges holtponton átjutni. Egészséges önbizalommal készülünk a pénteki találkozóra.

A pénteken 18 órakor kezdődő D. Kohász Ferencváros mérkőzésre csak a hatóság által megengedett létszámban jöhetnek a szurkolók. Javasolt: időben megvenni a jegyet, és időben érkezni! Elővétel nincs, mindenki érkezési sorrendben foglalhat helyet. Kivételt jelentenek a bérletesek. A pénztárak 13 órakor nyitnak. A vendégszurkolóknak külön beléptetést szerveznek. Kérés: mindenki a főbejáratot használja megérkezéskor. A kapuk mögött csak a B-közép és az akadémia sportolói, alkalmazottai ülhetnek. A porta előterében, az öltözői folyosón csak a közreműködők és a V.I.P-személyek tartózkodhatnak. A korosztályos meccsekre (14, 16 óra)is jeggyel lehet bemenni.

 



Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!