Női kézilabda

2016.02.22. 18:23

Az oroszok önbizalmát is el lehet venni kemény, határozott, bátor játékkal

Dunaújváros - Pénteken és vasárnap, vagyis két mérkőzést is játszik majd a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Volga menti Asztrahanocska csapatával. Jevgenyij Trefilov együttese csütörtökön érkezik Dunaújvárosba.

Jankó Árpád

Köztudott, hogy az orosz csapat nem kis meglepetésre lemondott a pályaválasztási jogáról, és mindkét mérkőzés, az oda-visszavágó is Dunaújvárosban lesz. Hogy miért döntött így az orosz csapat, még Radulovics Bojana, a kohász szakmai igazgatója sem tudja.

Radulovics Bojana

- Mégcsak nem is sejtem. Több oka is lehet, de ez az ő dolguk. Mindenesetre nekünk ez kedvező fordulat, mert nem kell a hatalmas távolságot megtennünk Asztrahányba. Ami persze biztos, az orosz csapat nyilván nem mondott le a négy közé jutásról. Nagyon erős gárda. Legutóbb megverte a Lada Toljatti csapatát, és feljött a bajnoki tabella második helyére a Rosztov mögé. De ez egyáltalán nem zavar bennünket.

- Ragyogó pályafutása alatt sok nemzet csapatával, nagyszerű játékosokkal került szembe, de Radulovics Bojanát ez nem érdekelte, csak a győzelem. A nézőtérről azt láttuk: élvezte az idegen csapat elleni kézilabdázást...

- Más stílussal találkoztunk, és ez mindig érdekes volt, hiszen a magyar ellenfeleket már csukott szemmel ismertük. Az volt a lényeg, hogy ne vegyük át a másik csapat ritmusát, hanem a sajátunkat játsszuk. Most is erre kell törekedni. Van esélyünk a továbbjutásra.

Kovács Anna nagyszerűen kézilabdázott a Fehérvár ellen

- Mi jellemzi a mai orosz játékstílust?

- Összerakott a játékuk, és fizikailag nagyon erős játékosokból áll a csapatuk. És ennek ellenére gyorsak, remekül cseleznek De el lehet venni az önbizalmukat. Semmiképp nem szabad megijedni tőlük. Még akkor sem, ha a világ egyik legjobb irányítóját, Ljudmilla Posztnovát nemrég igazolták le. Játsszunk két szép mérkőzést lelkes hazai szurkolóink támogatásával! De az első perctől az utolsóig a maximumot kell nyújtani mindenkinek a sikeres szereplésért. Örülnék, ha Jevgenyij Trefilov mester basszusát túlszárnyalná majd a dunaújvárosi közönség hangereje.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!