Női kézilabda

2014.08.22. 17:50

Komoly ellenfelek érkeznek a Kohász Kupára

Dunaújváros - Az interjút Mátéfi Eszterrel, a D. Kohász vezetőedzőjével úgy kezdtem, hogy egy csütörtöki beszélgetést idéztem fel neki.

Jankó Árpád

Történt ugyanis a szurkoló-játékos Dózsa mozi előtti téren rendezett barátkozáson, hogy a csapat új játékosa, Kamper Olívia őszinte vallomást tett az eseményről. Sok helyen kézilabdáztam már, de ilyet, ennyi szeretetet, érdeklődést még nem tapasztaltam sehol. Egészen fantasztikus ez a családias, jó hangulatú este. Mondták nekem, és most magam is láttam, hogy ez egy remek közösség, beleértve a szurkolókat és a csapathoz tartozókat. Ez pedig engem motivál, kötelez a helytállásra, a megfelelésre majd a pályán.

- Jó ezt hallani. Én még másnap reggel is fel voltam dobva, nagyszerű érzések jártak a fejemben. Egy jó közösség alapja lehet az eredményes játéknak - kezdte reagálását Mátéfi Eszter.

Az utolsó edzésen gyakoroltak a hölgyek. Előtérben Hosszu Boglárka, Mátéfi Eszter vezényel

- A csapat iránti szeretet érthető, hiszen a Kohász sok örömet szerzett a szurkolóknak az elmúlt bajnokságban.. Vajon mennyiben változik majd a mostani gárda játéka?

- Hatékony volt tavaly a védekezésünk, és most is ez lesz a legfontosabb. Ebbe a játékrendszerbe kell beépíteni az új játékosokat, hogy ha beáll valaki, ismerje a ránk jellemző védekezés részleteit. Ugyanis a védekezés színvonala döntő, a játék alapja. Jó kapusteljesítmény, jó védekező játék. Ami új helyzetet hozott: tavaly kevesen voltunk, de most tudok majd pihentetni játékosokat, és a taktikai megoldások száma is több lesz. A játékosok tudják, hogy nem az a fontos, hogy kikből áll a kezdőcsapat. Lehetséges majd több variáció is a felállásban igazodva az ellenfélhez.

- A viborgi edzőtáborozásról már beszélgettünk. Mégis mik voltak azok a játékelemek a dánok kézilabdájában, amiket szívesen átvenne, megtanítana a mieinknek?

- Elsősorban az északi mentalistást. Náluk a játék öröme egészen természetes. Az ő kézilabdájuk nem bonyolult, de amit csinálnak azt százszázalékosan teszik. Nagyon képzettek, a passzolásnál magabiztosak, labdabiztosak, és rengeteget futnak.

- A dunaújvárosiak is felveszik a nagyobb tempót a Kohász Kupán ma és holnap...

- Változatlanul állítom, hogy a Kohász Kupán a gyakorlás a lényeg, de ha megnyerjük a kupát, az persze örvendetes lesz. Bulath Anita lábadozik, tehát őt fokozatosan kell játékba küldeni. Ami fontos a két napon, hogy az eddigi hibáinkat kijavítsuk, és feltétlenül pontosítsuk a játékelemeket.

- Az igazolásokról is esett szó, de nyilván a fiatalok beállítására is számíthatunk, mint az elmúlt bajnoki sorozatban...

- Természetesen, hiszen az akadémia rendszere erre épül. Legyen minél több saját nevelésű tehetség a csapatban. Ez pedig folyamatos és fokozatos munka eredménye lehet. Nagyszerű azt látni, hogy a felnőttek milyen sok pozitív példát mutatnak a gyerekeknek alázatből, akaratből, küzdeni tudásból. Az is örvendetes, hogy a Kohász Akadémiának ismét van presztízse. Hozzák a szülők a gyerekeiket hozzánk. Így az utánpótlás-csapatainkat sikerült is feltölteni. Tavaly egy-egy játékos több bajnokságban is kézilabdázott kényszerűségből.

- Elfogultság nélkül állítható, hogy idén is jó csapatunk lesz, de az NB I-ben ezúttal több csapat is elmondhatja ugyanezt...

- Valóban nagyon sok gárda megerősödött. De mi is köztük vagyunk. Tény, nagy küzdelmek jellemzik majd a bajnokságot. Elszántak vagyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!