Női kézilabda

2014.10.31. 18:41

Kohász: az utolsó negyedórában dőlt el a mérkőzés a Fradi ellen

Dunaújváros - A Kohász kikapott a Fraditól a női kézilabda bajnokság nyolcadik fordulójában péntek este.

Jankó Árpád

Dunaújvárosi Kohász KA-FTC-Rail Cargo Hungaria 19-28 (11-13)

Dunaújváros, Sportcsarnok. 950 néző

Vezette: Kékes Csaba, Kékes Pál.D.Kohász: Triffa - Azari 1, Triscsuk 5, Takács D. 1, Ferling 3 (2), Vincze.Csere: Nagy É., Vigh (kapusok), Berta, Kamper, Takács B. 1, Hosszu 1, Mekler-Rádl.Edző: Mátéfi Eszter

FTC: Szikora - Kovacsicz 1, Tomori 11, Szamoránsky P. 3, Szucsánszki 5 (2), Pena 7, Vérten 1.Csere: Tomasevic (kapus), Szarka, Mészáros, Rédei-Soós, Lukács.Edző: Elek Gábor

Kicsit álmosan kezdte a játékot a hazai csapat. A Fradi hamar elérkezett abba a kényelmes helyzetbe, hogy csak tartania kellett az előnyét. Ez sikerült is a Ferencvárosnak, főképp azért, mert többet hibázott a Kohász a megszokottnál. A küzdéssel nem volt gond, így csak két góllal vezetett a vendégcsapat a szünetben (11-13).

A második félidőben vártuk a dunaújvárosiak feljavuló játékát, de a kimaradt ziccerek, az elvesztett labdák miatt egyre jobban nőtt a zöld-fehérek előnye. A Kékes testvérek sem voltak barátságban Justitia, az igazságosság istennőjével, és ezzel teljes joggal kiharcolták maguknak a népharagot. Tomori Zsuzsát pedig képtelen volt a hazai gárda semlegesíteni.

A Kohász szurkolóinak bánatára nem csökkent a hibák száma, és a mérkőzés utolsó negyedórájában már kapkodva, zavartan kézilabdázott az újvárosi együttes. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Fradi. Nem volt megszokott ez a hajrá, hiszen Ferlingék általában az utolsó percig méltó ellenfelei a Dunaújvárosba látogató csapatoknak. Kevesebb baki, több jó teljesítmény kellett volna ezen a rangadón a hazaiak részéről.

A Ferencváros tiszta fejjel, fegyelmezetten, keményen és taktikusan játszott. Győzelme megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!