Női kézilabda

2014.11.13. 15:05

Végre ezt is megértük: a Dunaújvárosi Kohász az EHF Kupában szerepel

Dunaújváros - Sok-sok év telt el azóta, hogy a dunaújvárosi női kézilabdacsapat a nemzetközi porondon is vitézkedett, és most szombaton 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban ismét fogadhat a Dunaújvárosi Kohász egy külföldi együttest. Az ellenfél a macedón, skopjei Vardar második csapata lesz.

Jankó Árpád

A hétvégi EHF Kupa találkozó előtt szerdán Győrben bajnoki mérkőzésen szerepelt a BL-győztes Győri Audi ETO együttese ellen a Kohász. Nem történt csoda. A hiányzók ellenére a győri bajnok nagyon erős gárda. Ellenük tisztes helytállást várt a Kohász szurkolótábora és a szakvezető Mátéfi Eszter is.

- A 27-19-es vereség reális eredmény volt. Csapatom derekasan küzdött a rendkívül keményen és jól védekező győri gárda ellen. Tisztességgel játszottunk, mégpedig úgy, hogy a csapatkapitány Ferling Bernadettet nélkülözni kellett, mivel belázasodott. Remélem, szombaton már már pályára léphet a Vardar ellen. Egyébként a győri bajnoki találkozót egyfajta felkészülésnek is tekintettük a szombati kupamérkőzésre. Tegnap futás szerepelt a programban, ma egy edzés következik, szombaton pedig a szokásos átmozgatáson vesznek részt a játékosok. Sajnos a Vardar második csapatáról nem sikerült videofelvételt szereznünk. Annyit tudunk róluk, hogy nagyon fiatalok, és a délszláv mentalitással, akarnoksággal, gyorsasággal kézilabdáznak. Határozott védekezéssel, labdaszerzéssel a saját akaratunkat rájuk erőltetve kell játszanunk ellenük. Mindenképpen öröm, hogy visszakerültünk a nemzetközi körforgásba, s egyértelműen továbbjutást várok. A visszavágó november 23-án lesz a Vardar csarnokában.

Fotó: Ónodi Zoltán

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója, Szemenyei István is mérföldkőnek tartja a szombati mérkőzést több szempontból is.

- Igaz, hogy az EHF Kupa az európai mezőny második vonala, de nem szabad elfelejteni, hogy ebben a sorozatban nagyszerű dán, orosz és más nemzeti bajnokságban sikeresen szereplő csapatok indulnak. Nyilván a mi célunk az, hogy minél tovább jussunk el az EHF Kupában. Persze ez a későbbiek folyamán a sorsolástól is függ, de előbb a Vardar fiatal gárdáján kell túljutnunk. Ez a nemzetközi szereplés másrészt a mi fiatal játékosainknak is remek motivációt jelenthet, hiszen megtapasztalhatják ennek a hangulatát, más ország kézilabdájának stílusát, játékát. Becsülettel és kellő hőfokon felkészültünk a macedón csapat fogadására, még akkor is, ha sokat nem tudunk a szombati ellenfelünkről. Nagyon fiatal gárda, tehát feltételezhető, hogy rendkívül sokat futnak, hajtanak, s a kemény délszláv stíluson nevelkedtek a játékosaik. S hogy mennyire nem mondtak le a továbbjutásról, és nem tartják magukat esélytelennek, azt az is bizonyítja, hogy nem mondtak le a pályaválasztói jogukról. Erre a kellemetlen stílusra, amely nyilván a BL-résztvevő vardari első csapatot is jellemzi, nagyon fel kell készülnünk. Az ő társulásuk nagyjából hasonló a Győri Audi ETO és a Mosonmagyaróvár közti kapcsolatra. Tehát fiókcsapat a vendégünk. A rutin, a nagyobb tudás mindenképpen mellettünk szól, de ezt érvényre kell juttatnunk. Úgy gondolom, már a mérkőzés első szakaszában tekintélyt parancsolóan kell fellépnünk ellenük. Ebben rendkívül sokat segíthetnek majd a dunaújvárosi szurkolók. Várjuk őket, s remélhetően telt ház fogadja majd a Kohász játékosait. A mérkőzést bolgár játékvezetők vezetik, az ellenőr pedig szlovák szakember, a mérkőzés rendezését pedig legjobb tudásunk alapján fogjuk megszervezni. A Vardar csapata ma délelőtt érkezik Dunaújvárosba egy hosszú éjszakai buszozás után. A bérletek erre a találkozóra is érvényesek, és a belépőjegyek ára is változatlan. Bízzunk közösen szurkolóinkkal egy olyan sikerben, amellyel szombaton leteszi a mai Dunaújvárosi Kohász névjegyét a nemzetközi kézilabda sorozatban - tudtuk meg az ügyvezetőtől.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!