Női kézilabda

2014.12.18. 18:20

Kézilabda Európa-bajnokság: az 5. hely a tét

Dunaújváros - Van csapatunk! Szerdán este a magyar női kézilabda-válogatott szenzációs játékkal legyőzte a világ legjobbjának tartott, olimpiai bajnok norvég csapatot.

Jankó Árpád

Ahogy a lelátón a szurkolóknak, a pályán a siker szerzőinek határtalan öröme  következett be a lefújás után. Még kell egy körtánc!(Fotó-mti: Czeglédy Zsolt)

Erre a világversenyen elért magyar bravúrra kilenc évig kellett várni. Az Európa-bajnokságon szerdáig vártunk. Annak ellenére, hogy 25 percig felemásan kézilabdázott válogatottunk, utána varázsütésre megváltozott a mieink játéka, és minden részletben felülmúltuk a nagy hírű ellenfelet.

De lássuk: a dunaújvárosi kézilabda barátok által ismert és szeretett két egykori dunaferres ragyogó játékos véleményét! Hogy látták a norvégok elleni játékot?

Balogh Bea százhetvenszeres válogatott, olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, BL-, EHF Kupa-győztes, Eb-aranyérmes szélső.

- Ez a győzelem hatalmas szenzáció. Kiváló teljesítményt nyújtottak a lányok. Minden összejött nekik. Mayer Szabina beálló, átlövőink, Triscsuk Krisztina, Bulath Anita, és a nagyszerűen védő Kiss Éva, és el ne feledjem, Tóth Gabriella briliáns teljesítménye óriási csodát eredményezett.. Sokkal bátrabban, lendületesen kézilabdáztak, sáncoltak, a helyzetek előkészítése is nagyon jól sikerült. Természetesen eddig is akartak a lányok, de most nagyon összeszedte magát a csapat. Pénteken nem lehet kérdés, mi lesz az eredmény. Meg kell szerezni az ötödik helyet a franciák elleni találkozón. Szerintem a magyar válogatott mostanra ért össze.

Siti Bea: - Ha minden mérkőzésen a norvégok elleni játékot produkáljuk, nem is tudom, hová jutottunk volna el. Már kicsit korábban is vártam ezt a fantasztikus teljesítményt. Nagyon tetszett ez a mérkőzés. Minden játékelemben élesebbek voltunk, mint eddig. Németh András kapitány is konkrétabb utasításokat adott a lányoknak Bulath parádés gólokat dobott, Mayer Szabina remekelt beállóként, Kiss Éva nem véletlenül lett harmadszor is a meccs legjobbja. A fiatal Tóth Gabi önbizalommal átfűtött pimasz játéka..., de említhetném szinte az egész csapatot. Előtte érezhető volt, hogy Szucsánszkit és Tomorit nyomasztja a felelősség, az hogy tőlük várta mindenki a megoldást. De a norvégok ellen nem ez történt, igazi csapatként működött a magyar együttes. Ez a norvégok elleni szép győzelem, nagyon remélem pozitívan hat majd a csapatunk mai, franciák elleni játékra. Nagyon jó csapat a francia, de itthon hatalmas hazai szurkolótábor előtt kötelező nyerni.

S végül álljon itt Bakos István kapusedző véleménye.. Ő tíz évig dolgozott a legendás Dunaferrben.

- Magával ragadó volt ez a játék. Nem cipeltek terhet a lányok, felszabadultan játszottak, élvezték a kézilabdát. Ilyet az északiaknál szoktunk megfigyelni. De mint kapusedző hadd beszéljek Kiss Éva kapusról, aki a dánok ellen is negyvennyolc százalékban védett, a norvégok ellen az ötvenet is meghaladta. Olvasta az átlövéseket, jól támadta le a szélsőket, és hittel csinálta a munkáját. Ami ide juttatta, az pedig az önbizalmának megszerzése volt. Ő maga is elhitte, hogy képes ilyen bravúrokra. Ma a franciák ellen ezt a formát, ezt a játékot kell megismételni. Képesek vagyunk erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!