Női kézilabda

2014.12.12. 18:10

Szombaton már a románok ellen játszik a válogatott

Dunaújváros - A lengyelek elleni felszabadult , jó játék után nagyon bíztunk abban, hogy a spanyolok elleni utolsó csoportmérkőzésen sikerül majd legyőzni a spanyol csapatot.

Jankó Árpád

Hát nem sikerült. A bosszantó csak az volt: ahogy az oroszok ellen, most is elrontottuk a mérkőzés hajrájának utolsó néhány percét. Így a spanyoloktól elszenvedett vereség miatt második helyen végeztünk a csoportban, és csak két pontot viszünk magunkkal Debrecenbe, a középdöntőbe. A spanyol-magyar találkozót Kiss Szilárd mesteredzővel elemeztük, aki lapunknak szívesen nyilatkozott erről a találkozóról. Kiss Szilárd, a most hetven éves mester jelenleg a siófoki egyesület utánpótlásának szakmai igazgatója. Pályafutásának legeredményesebb időszakát Dunaújvárosban töltötte. A Dunaferr edzőjeként 2001-ben, 2003-ban és 2004-ben bajnoki címhez vezette a csapatot. 20004-ben pedig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként bronzéremig vitte a magyar válogatottat. Ő így látta a spanyol-magyart.

- A mérkőzés egyes szakaszát kivéve úgy tapasztaltam, hogy nem volt szervezett a játékunk, sem támadásban, sem védekezésben. A fő problémát pedig az okozta, hogy nincs a válogatottnak vezéregyénisége. Mindenki próbálkozik, küzd, de hiányzik egy vezér, mint amilyen Görbicz Anita volt. Az emberhátrányos helyzetben lehívott kapus és mezőnyjátékos becserélése ma nagy divat, de ez még nem kigyakorolt játékelem a válogatottnál. Ami viszont tetszett: a második félidő első szakászában agresszívan, jól védekezett a csapat, később sajnos az felpuhult. Én sokáig azt hittem, nyerünk, mert a spanyoloknál nincs igazi átlövő, ezért állandóan tuszkolták a hatosnál a labdát. Ezt pedig végig nem lehet csinálni. De kiderült, mégis.

- Mindezek ellenére tartottuk magunkat. Még az 58. percben is volt esély 26-26-nál. De elrontottuk.

- Valóban volt esélyünk. Talán abban hibáztunk, hogy a spanyolok jól begyakorolt nyitott védekezésére nem reagáltunk jól. Planéta és Tomori helyett fürge, gyors lábú játékosokat kellett volna betenni, például Triscsukot vagy Klivinyit. Az is érdekes volt, hogy a spanyol edző nem sorokat cserélt, hanem egy-egy kulcsjátékost pihentetett, így a játékuk nem tört meg. Viszont a magyar csapat küzdőszelleme ezen a mérkőzésen is magas színvonalú volt. Kapusaink is mindent megtettek a sikerért, és voltak szép momentumok is a játékunkban.

- Másodikként jutottunk be a debreceni középdöntőbe. Ma a románok, 15-én a dánok, 17-én a norvégok ellen játszunk. Mit remélhetünk?

- Bár én is azt mondom, ma nyerni kell a románok ellen, de tudni kell, hogy a román csapat igen erős fizikailag. Ellenük sok átlövéssel kell támadni. Arra is számíthatunk, hogy beállnak keményen védekezni. A dánok és a norvégok sem verhetetlenek. Viszont át kell venni a ritmusukat. De ne feledjük, várható még ezen a versenyen is keresztbe verés.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!