Női kézilabda

2014.11.24. 18:35

Nemcsak a rutinosak, hanem a fiatalok is remekeltek Skopjéban

Dunaújváros - A vártnál nagyobb arányban nyert a D. Kohász női kézilabdacsapata a Vardar második gárdája ellen.

Jankó Árpád

A vasárnapi kiütéses, 30-15-ös skopjei győzelmével a Dunaújvárosi Kohász kettős győzelemmel, 58-35-ös gólkülönbséggel továbbjutott a negyedik fordulóba az EHF Kupában. A macedóniai visszavágón 30-15-ös győzelem született, ami minden várakozást felülmúlt. A remek vendégjátékban Bulath öt, Takács Bianka és Triscsuk négy, Azari, Berta, Hosszu három, Ferling, Vincze és Ács két gólt dobott. Egyszer volt eredményes Mekler-Rádl és Tomoriné Kamper. Szinte minden játékos dobott gólt. A macedón lányok között a már Dunaújvárosban is feltűnt Keramichieva emelkedett ki ismét teljesítményével, nyolc gólt szerzett. A lényeg, hogy a keddi sorsoláson várhatjuk a következő ellenfelet.

Lehet választani a tizenöt csapat közül. Lássuk a lehetséges ellenfelet! Természetesen az Érd együttesével is összekerülhet a Kohász. (Útiköltség szempontjából ez lenne a legkedvezőbb.) Ez utóbbit figyelembe véve folytassuk a legkedvezőtlenebbel. Lehet három orosz csapat is az ellenfél. Ezek: Astrakhanovchka, Lada és a Rostov-Don. Menjünk tovább! Egy svéd, a Höörs Handballsklubb, egy francia, Paris Hand is számításba jöhet. Egy török csapat is várhatja a Kohászt, a Muratpasa Beledije. A dánok közül Esbjerg és a Holstebro, két német, Buxtehuder, a Bayer 04 Leverkusen és két román, a Brasov és a Dunarea Braila, valamint két spanyol, a Bera Bera és a Grand Canaria is lehet ellenfél. A legjobb nyolc közé jutásért folyó küzdelemben természetesen már nehezebb ellenfelek várnak a Dunaújvárosi Kohászra.

Szemenyei István, a D Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója félig-meddig jó hírrel kezdte nyilatkozatát a hazatérés után.

- Vig Vivient mégis műteni kell, de csak egy porcműtétre lesz szüksége, ráadásul Takács Dusmáta is kés alá fekszik szintén térdsérülés miatt. Mindkettőjük felépülése néhány hétig tart majd. Alaposan kielemeztük a Vardar játékát, és a taktikai húzásainkra nem tudtak válaszolni. Ilyen volt a nyitott védekezésünk. És mindkét kapusunk, Triffa Ágnes és Nagy Éva nagyszerűen védett. A rutinosabb és a fiatalabb játékosaink is motiváltan kézilabdázott, szinte élvezték a játékot. A mai sorsoláson már gyenge csapatot nem kapunk. A sorsolás után februárig lesz időnk felkészülni az EHF Kupa negyedik fordulójára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!