Női kézilabda

2015.05.12. 14:58

Kohász: 100 százalék kell az Érd ellen

Dunaújváros - A szerdai mérkőzésnek megfelelően komoly hangulatú volt a Dunaújvárosi Kohász felnőtt női kézilabdacsapatának keddi edzése.

Jankó Árpád

Szerdán este 18 órakor érkezik az első találkozót megnyert érdi női együttes a második találkozóra. Nyilván ők lezárnák a párharcot, és átvennék újabb győzelmük esetén a bronzérmet, míg a Kohász szeretné, ha nyerne, és a vasárnapi mérkőzésen dőlne el az érem sorsa.

A komoly hangulatra Radulovics Bojana szakmai igazgató nyilatkozata is adott magyarázatot.

- Felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nagyon komolyan kell venni a szerdai találkozót. Jobban kell működni csapatként, egymást kisegítve. Ha kikapnánk, nem lenne mindegy, hogy hogyan. Ha kiadnak magukból mindent, és a hazai szurkolók előtt száz százalékot nyújtanak, alázattal és becsülettel küzd minden játékos, akkor vereség esetén meghajolunk a győztes előtt. Szeretném látni a gyors játékot tőlünk: előre futás, lerohanás, természetesen jó védekezés után, no és több, szélsőt foglalkoztató átadásokat. Az én mentalitásom szerint legyen az bármilyen minőségű, fontosságú mérkőzés csakis élethalálharc kérdését jelentheti.

A keddi edzésen a pálya szélén egy kedves ismerős végzett láberősítő gyakorlatokat. Triffa Ágnes, kiváló kapusunk így kínozta magát műtéte után. (Már itt tart!)

- Valahogy nem önmagunkat adtuk Érden. Ennél sokkal jobbak vagyunk. Az alapszakaszban oda-vissza megvertük őket. Tény, hogy ilyenkor mindenki kifacsart, de most kell az utolsó erőt összeszedni. Meggyőződésem, hogy nem Érden, hanem nálunk van a nagyobb rutin, a jobb képességű kézilabdázók itt játszanak. Persze tudom, hogy az érdi együttesben is találhatók kiváló kézilabdázók. Szerintem fejben, mentálisan kell mindenkinek összeraknia önmagát. Ha ez sikerül, akkor bármire képesek vagyunk. Remélem két nap elég volt ahhoz, hogy társaim átgondolják a meccs lényegét, és átgondoltan, egymásért is küzdjenek.

Bármi is lesz a mérkőzés eredménye, örülni mégis lesz okunk. A felnőttek mérkőzésének szünetében kaják meg a DKKA II (junior) csapat tagjai és az ifjúsági együttes az aranyérmeket. Ugyanis egy fordulóval az NB II-es bajnokság vége előtt még Tököl ellen játszanak már nem tudja beérni az Érd II a dunaújvárosi lányokat. Egyszóval: a fiatalok az NB II felnőtt bajnokai lettek, és bejutottak a hőn áhított NB I B-s osztályba.

Ez pedig ragyogó teljesítmény. A dunaújvárosi lányok sok fordulón keresztül, már nagyon régóta vezették a tabellát, és lelkileg, idegileg is bírták az első hely jelentette nyomást, pontosan az Érd II csapata előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!