Női kézilabda

2015.02.03. 19:45

Nagyon fontos mérkőzés következik a Dunaújváros Sportcsarnokban

Dunaújváros - Fokozott figyelem kíséri a szerda esti dunaújvárosi női kézilabda-mérkőzést. A televízió is közvetíti.

Jankó Árpád

A hazai kapus, Triffa Ágnes is nagyon sokat tehet ma este a győzelemért, de a Kohász kemény védekezésére is szükség lesz

Este hét órakor a Dunaújvárosi Kohász - Érd női bajnoki kézilabda-mérkőzés eredménye a bajnokság végső sorrendjét is befolyásolhatja. Ezért is nagyon fontos a hazai csapat számára a győzelem. Nem kétséges: a vendégek másképp gondolják. De a hazai csarnok légköre, és Ferlingék lelki feltöltődése azt sugallja, hogy két sikertelen bajnoki meccs után újból magára talál nagy riválisa ellen a Kohász.

Az utóbbi feltöltődés szót illetően el kell mondani, hogy egy eléggé elkeseredett társaságot kellett lelkileg felrázni a békéscsabai vereség után (29-28). A külső szemlélődőnek is feltűnt, hogy Mátéfi Eszter és különösen a szakmai igazgató, Radulovics Bojana milyen kiváló pedagógiai érzékkel kezelte a játékosokat marcangoló szomorúságot. A kétszeres Világ legjobbja igazi nevelői vénával rendelkezik. - Nekem nem szokásom a kemény ledorongolás. Az nem sokat ér. Másképp is lehet hatni a játékosokra. A héten összeültünk, és mindenki egyenként kibeszélte magát. Nem tagadom, volt letargia, még könnyek is, de ez az őszinte beszéd sokat jelentett. Ezzel mi befejeztük a békéscsabai sikertelenség történetét. Ilyen a sport. Amikor nüansznyi hibák okozzák a kudarcot. Ettől már egy kissé el is szoktunk. Arról szó sincs, hogy nem akarnak a játékosok. A görcsösséget kellett feloldani.

És most figyeljenek! Bojana nem a lerohanásokkal, a taktikai húzásokkal foglalkozik. S hogy mi a legfontosabb?

- Mosolyogva kell kimenni a pályára. Egy jó kedvű belépő sok esetben lesújtja az ellenfelet. Az már ebből adódik, hogy tele önbizalommal, egymásért és a közönségért kell küzdeni. Ezt a lelki, gondolkodásbeli változást láttam már a napokban zajló edzéseken. Jól kell védekezni, nem szabad hibázni. Tudjuk. De a szívben, a fejben dől el minden. Jók általában a megérzéseim. Nem lesz görcs, nem leszünk nyuszik, össze fog tartani a csapat. Mentálisan csúcson leszünk, és ésszel kézilabdázunk. S ha mindehhez megkapjuk a közönségünk támogatását, akkor szép estét szerzünk magunknak és a szurkolóinknak is.

A mai találkozó tehát mindenkinek nagyon fontos, de talán leginkább Triscsuk Krisztina az, aki leginkább várja már a mérkőzés kezdetét. Hiszen tavaly ősszel, októberben éppen az Érd bontott vele szerződést. No jó: közös megegyezéssel... S így került Krisztina, a Kohász örömére Dunaújvárosba.

- Persze, hogy nekem nagyon fontos lesz ez a mérkőzés. Az ember a volt csapata ellen mindig hatványozott erővel, harcossággal játszik. Úgy látom: a csapatunk is nagyon készül. Mindenki várja a találkozó kezdetét. Erősek vagyunk, jó a hangulat, és együtt van a csapat a békéscsabai találkozó után. Arra nagyon kell vigyázni, hogy jól kezdjük a mérkőzést, ne kelljen kullogni az eredmény után. Keményen kell védekeznünk, s a kapusok sem hibázhatnak, játék közben ésszel, jó döntéseket kell hozni. Arra is ügyelünk majd, hogy ne pörögjük túl a játékot. Tudjuk, hogy a sorsunk a saját kezünkben van. Ezt a helyzetet pedig nekünk kezelni kell. Már ma este is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!