Női kézilabda

2015.01.29. 19:10

Betegség, sérülések gyengítik a Dunaújvárosi Kohász keretét

Dunaújváros - Hasonlóan küzdelmes mérkőzésre számíthatunk, mint amilyen a váci találkozó volt. Szombat: Békéscsaba.

Jankó Árpád

Békéscsabán játssza a következő bajnoki mérkőzését a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Ez is nagyon nehéz, harcos hatvan percet fog jelenteni. Egy őszinél jobb csabai gárda fogadja majd a Kohászt. Békéscsabán hat góllal nyertek a hazaiak a Vác ellen, és Szegeden is győzedelmeskedtek. Bomba formában dobálja a gólokat Glusica és Nikolayenko, de Szabó Valéria is ott van a nyomukban. Mellettük Gávai, Walfisch, Szögi, a remeklő Sipeki kapus és a többi sikerre éhes fiatal. Igaz, hogy előtte az MTK otthonában hétgólos vereséget szenvedett a Csaba egy pocsék védekezéssel. Mondhatjuk ezek után, hogy valamelyest kétarcú a békéscsabai együttes. Eddig 14 pontot szereztek hét győzelemmel. Az utolsó sikerek azért megemelték a békésiek önbizalmát, vagyis igen kemény, harcos társasághoz utazik majd a Kohász.

Mondhatjuk: egy békéscsabai bravúr után nyugodtabban, várhatja majd az Érd csapatát otthon Mátéfi csapata, amikor már nem kétséges, hogy, ha valamit szeretne elérni a Kohász márpedig szeretne , akkor az a rangadó csakis fix egyes lehet. De maradjunk még a szombati meccsnél! Sajnos a játékoskeretben akadnak problémák. Kamper Olívia felépülve sérüléséből azonnal belázasodott, de a nagyobb baj, hogy Triffa Ágnes mellől kiesett Vig Vivien és Nagy Éva kapus, ők szintén megbetegedtek. Így Mátéfi Eszter kénytelen volt a keretbe behívni a fiatal, tehetséges kapust, a junior Csiszár Ramónát. Bulath sem teljesen egészséges, Triscsuk pedig kisebb sérüléssel bajlódik. Nos tehát, ismét adódhat egy olyan helyzet, hogy a fiatal kézilabdázóknak kell felvenni a kesztyűt, és bizonyítaniuk kell: azért játszanak egy nemzetközi kupában szereplő élcsapatban, mert tehetségesek, és lehet számítani rájuk. Ferenczy, Khouiled, Kemény, Takács B., Klujber, Hanusz, Ács számára óriási lehetőség ilyen szituációban tenni a csapatért. Egyébként ezért ülnek a Kohász kispadján!

Az egészen más kérdés, hogy Békéscsabán nem ismétlődhet meg még egyszer az, ami Vácott történt, s amelyről Mátéfi Eszter így nyilatkozott: Adtunk egy félidőt az ellenfélnek.

- Egyáltalán nem volt hatékony a védekezésünk a mérkőzés első félidejében, és nagyon kevés gólt dobtunk. A szünetben megbeszéltük, hogy mit kell tennünk, és a végén becsülettel megszereztük legalább az egyik pontot. Ősszel 33-17-re nyertünk a Békéscsaba ellen, de most sokkal nehezebb a helyzetünk, mert ez a csabai csapat kezd formába lendülni, s erősebb az őszinél. Mindenképpen nyernünk kell, s akkor egészen más hangulatban várhatjuk az érdi együttest - nyilatkozta a szakvezető.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!