Női kézilabda

2015.01.30. 18:01

Kemény sorozat vár a Kohász női kézilabdacsapatára

Dunaújváros - Nagyon kemény sorozat vár még januárban, majd február hónapban a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatára.

Jankó Árpád

Vincze Melinda is azok közé tartozik, aki a végsőkig hajt, harcol az ellenféllel, a győzelemért (Fotó: Ady Géza)

Ma nagyon fontos mérkőzést játszanak a lányok a békéscsabai oroszlánbarlangban. Nevezhető ennek a csabai csarnok, mert fanatikus nézősereg teszi azzá az otthon kézilabdázók helyszínét. Nagyobb lett az önbizalama is a békéscsabaiaknak, hiszen két győzelem áll mögöttük: legyőzték otthon a váci gárdát, és Szegeden is megszerezték a két bajnoki pontot. Egyszóval igen komoly próbatétel vár a Kohász együttesére.

Így látja ezt Szemenyei István, ügyvezető elnök is.

- Vácott láttam, hogy bajban lévő, a kieséstől fenyegetett csapat hogyan képes foggal-körömmel harcolni a győzelemért. Bár a Békéscsaba jobb helyzetben van, de az 5-8. helyért kemény küzdelmet vív. Pokolian nehéz találkozón kell nyernünk ma Békéscsabán, mert ez a mai mérkőzés az előszobája az álmainknak. Be kell gyűrni ezt a meccset. Még kedvező helyzetben vagyunk a tabellán, pontelőnyünket meg kell tartani. A Siófoknak már nincsen nehéz mérkőzése, és az Érd, a Fehérvár sem mondott le az elit négyesről. A héten voltunk a csapattal moziban, hogy oldjuk az edzések monotóniáját. Sajnos a betegség ellen nincs ellenszerünk. A váci döntetlen arra jó volt, hogy az egy kisebb ébresztőt jelentett. Nem létezhet még egyszer olyan szituáció, hogy az ellenfél kap tőlünk egy teljes félidőt. Már a mai találkozó elején rá kell kapcsolni, hogy a hazaiak jöjjenek utánunk. Játékosaink nagyon jól tudják, hogy mi a tét, és tudják, hogy nagyon kemény időszak következik. Egyelőre az Akadémia vezetőinél még nincs homlokráncolás !

Ferling Bernadett csapatkapitány is ígéri, hogy az első perctől koncentrálnak, és keményen felveszik a harcot ma Békéscsabán. - Érzem a társaimban az elszántságot, hisz mindenki tudja, közeledik az alapszakasz vége. Úgy készültünk, hogy meg kell szerezni a két pontot. A recept nem bonyolult: igen kemény védekezés, párosítva egy remek kapusteljesítménnyel, és gyors támadások, gyors gólok.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!